Geçen sene olduğu gibi bu sezonda sponsor bulamayan Gaziantep Basketbol, yoluna Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle devam edecek. Basketbol Erkekler Süper liginde Anadolu Efes, Banvit, TOFAŞ gibi şirket takımlarını çıkardığımızda geriye 13 takım kalıyor. Beşiktaş Sompo Japan, Demir İnşaat Büyükçekmece, Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka yaptıkları sözleşmeler ile kulübe ekstra bir gelir elde etmeyi başardı.

Diğer kulüplerin ise şu an isim veya forma sponsoru bulunmuyor. Sponsoru olmayan takımlardaki son gelişmeler neler? İşte takım takım son gelişmeler…

Gaziantep Basketbol: Royal Halı ile yollarını 2016-2017 sezonu öncesinde ayıran Güneydoğu Anadolu ekibi, yoluna Gaziantep Belediye’nin desteği ile devam ediyor. Sponsorluk için net bir gelişme olmayan Gaziantep Basketbol’un bu sezon da belediye desteği ile yoluna devam edeceği ifade edildi.

Darüşşafaka: Doğuş Grubu’nun Fenerbahçe’ye sponsor olmasından sonra Darüşşafaka yoluna “Darüşşafaka Basketbol” olarak devam ediyor. Bu yıl herhangi bir şirketin Daçka’ya sponsor olmayacağı öğrenildi.

Eskişehir Basket: Geçtiğimiz sezon Nesine.com ile sözleşmesi bulunan Kırmızı-Siyahlıların şu an mevcut bir sponsoru yok. Nesine.com başta olmak üzere birkaç şirketle de görüşmeler sürüyor. Ancak resmi açıklama gelmedi.

İstanbul BBSK: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bütçesini oluşturan İstanbul BBSK’nın sezona yine böyle devam edecek.

Uşak Sportif: Geçtiğimiz sezon Muratbey ile yollarını ayıran Ege temsilcisine Uşak Belediyesi destek veriyor. Geçmişten gelen borçlarını da temizleyen Uşak Belediyesi, bu sezon Uşak Sportif’in en büyük destekçisi olacak. Sponsorluk için girişimler olsa da, istediği fiyatları bulamayan Uşak Sportif, yoluna sponsorsuz devam edecek.

Sakarya BŞB: Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Sakarya BŞB, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Astra Group ile anlaşmıştı. Sezonun tamamlanmasıyla biten sponsorluk anlaşmasından sonra Yeşil-Siyahlı kulübe Sakarya Büyükşehir Belediyesi destek veriyor. Sponsorluk için görüşmeler olsa da, Sakarya ekibi yoluna belediye desteği ile devam edecek.

Trabzonspor: Medical Park ile yolları ayıran Bordo-Mavililer, şu sıralar yoğun bir trafik içinde. Sponsorluk için şirketlerle bir araya gelen Trabzonsporlu yetkililerin 2-3 güne kadar resmi açıklama yapması bekleniyor.

Yeşilgiresun Belediyespor: Sponsorluk için görüşmelere devam eden Karadeniz ekibi, şu ana kadar somut bir sonuç alamadı. Yeşil-Beyazlılar, HDI Sigorta ile şort sponsorluğu konusunda anlaşmaya vardı.