Türkiye Basketbol 1. Liginde Play-Off hesapları yapan Royal alı Gaziantep büyük bir şok yaşanıyor.

Ligde oynadığı son iki maçından mağlubiyetle ayrılan Potanın Ağaları, düşüşün nedenlerini konuşuyor.

Hafta sonu deplasmanda küme düşmemem mücadelesi veren Eskişehir karşısında zorlu bir haftaya daha hazırlanırken, kaybetmesi durumunda Play Off hedefinin uzağında kalacak.

Basketbol birinci liginde normal sezonun tamamlanmasına iki hafta kalan Potanın Ağaları, deplasmanda Eskişehirspor ile kendi evinde bu hafta sonu oynarken Bir sonraki hafta ise deplasmanda Torku Konya’nın konuğu olacak.

KAZANMAK ZORUNDA

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, geçen hafta sonu kendi evinde Banvit’e mağlup olmasının ardından son iki haftaya 9. sırada girmek zorunda kaldı.

Play Off’ta 8 takımın mücadele edeceksek ama şu ana kadar sadece iki takım yerini garantiledi ama kalan 6 sıraya 9 takım yarışıyor.

Birbirinden kritik iki maç oynayacak olan Potanın Ağaları Eskişehir ve Torku Konya karşısında galip gelmesi durumunda ilk sekiz takım arasında ki yerini alabilecek.

ŞANS DEVAM EDİYOR

Banvit karşısında mağlup olmalarına rağmen hala Play Off için şanslarının devam ettiğini belirten Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu, Jurij Zdovc, “Sezon başında bir dönem sonuncuyduk ama şimdi ilk 5 için şansımız var, mücadele ediyoruz. Fakat bazılarının beklediği gibi çok kolay değil. İki maçımız daha var, iki maç da kolay olmayacak. Eskişehir takımı ligde kalma mücadelesi veriyor ve halen kalma şansları var. Diğer maçı da Konya ile yapacağız. O takım da rakibimiz olduğu için iki maç da kolay değil” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU