Avrupa şampiyonlar ve Tahincioğlu Basketbol liginde üst üste 10’uncu mağlubiyetini alan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, yeni antrenörü Nenad Markovic ile çıkış yakalamak istiyor. Gaziantep Basketbol takımı ile anlaşma sağlamasının ertesi günü lider Tofaş ile ilk maçına çıkan Sırp çalıştırıcı, yaptığı basın toplantısında takviyenin şart olduğunu söyledi.

GALİBİYET ALMAMIZ GEREKİYOR

Takımın nasıl bir durumda olduğunu öğrenmesi gerektiğini söyleyen baş antrenör Nenad Markovic, “Tofaş maçından önce üst üste 9 mağlubiyetimiz vardı. Tabi ki bunlar bir bahane değil, zor zamanlar yaşıyoruz. Kadroya birkaç yeni isim ekleyene kadar ve sakatlar dönenen kadar bu zorlukları yaşayacağız. Artık önümüze bakmamız gerekiyor, bizim içim şampiyonlar liginin ikinci raundu çok önemli ama ondan önce ligde de galibiyetler almamız gerekiyor. Son oynağımız Tofaş maçında bir ve üçüncü periyotlara çok kötü diyemem ama ikinci periyotta dağıldık. İlk yarıda 11 top kaybı yaşadık bu da bize 54 sayıya mal oldu. Yani 54 sayının 24’ünü bu şekilde görmüş olduk. İkinci yarıda top kayıplarını biraz toparladık hep birlikte kafamızı kaldıracağız, çok çalışacağız ve hep birlikte bu durumdan kurtulacağız” dedi.

DÜŞÜNCELERİMİZ VAR

Bundan sonra önlerine maç maç bakarak gideceklerini kaydeden Markovic, “Tabi ki uygulamamız gereken kafamızda düşünceler var ama öncelikli hedefimiz alt sıralardan kurtulup uzun vadede bu takımı ligde tutmak olacak” açıklamalarını yaptı.

MUHARREM TÜRKOĞLU