Stefanos Dedas’ın ayrılmasının ardından göreve gelen baş antrenörü Nenad Markovıc’in açıklamaları bu takımla maç kazanmanın imkansız olduğu yönde.

Gaziantep Basketbol takımının maç kazanması konusunda mantık beklenmemesi gerektiğini söyleyen Bosna Hersekli çalıştırıcı, daha çok çalışıp daha çok başarılı olmaları durumunda maç kazanabileceklerini kaydetti.

KAZANMAK İÇİN MANTIK BEKLEMEYİN

EuroCup’ta kendi evlerinde oynadıkları Paok maçı ile ilgili herhangi bir yorum yapamayacağını söyleyen Gaziantep Basketbol takımının baş antrenörü Nenad Markovıc, “Şu anda ki durumumuzda maalesef herhangi bir mantık yok. Bir takım düşünün ki yüzde 29’luk ile 2 sayı atış atıyor, yüzde 19 ile de üçlük sayı atışı yapıyor. Bu takımın kazanması için her hangi bir mantık bekleyemezsiniz. Savaştığımızı ve güçlü kaldığımızı düşünüyorum ama maalesef yeterli değil. Basketbolda mantık kullanmazsanız bu şekilde olur. Matematikte iki artı iki dörttür ama basketbolda mantığınızı kullanmazsanız sonuç bu şekilde olur” dedi.

SAVUNMAYI DÜZELTTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Bu şekilde oynamaları durumunda maç kazanmalarının imkanı olmadığının altını çizen Markovic, “Buraya geldiğimden beri en azından savunmayı düzelttiğimi düşünüyorum. Bundan sonrası için daha çok çalışıp üzerinde daha çok durmamız gereken konular var bunları yaparsak ancak başarılı olabiliriz” dedi.

PROBLEM MENTAL YORGUNLUK

Takımın üst üste maç kaybetmesinden dolayı toparlamanın çok kolay olmadığını belirten Markovic, “Basketbolu sahada oynayan bizler değiliz. Biz sadece onlara doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz çok deniyoruz fakat olmuyor. Oyuncuların da ben antrenmanlarda ve maçlarda denediğini düşünüyorum. Sadece burada ki en büyük problem mental yorgunluktur” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU