Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı genel menajeri Boray Dai takımın Slovenya’daki kamp çalışmalarını değerlendirdi ve transferler hakkında bilgiler verdi.

Geçen sezondan kadroyu hemen hemen koruduklarını ve üzerine yapılan transferlerle daha güçlü hale geldiklerini ifade eden Dai, Avrupa’da hedefin yine final-four olduğunu söyledi.

SİMMONS’DAN VAZGEÇTİK

Cedric Simmons transferinde pürüz çıktığını ve ön anlaşma yapılan Simmons transferinden vazgeçtiklerini belirten Dai 5 numara pozisyonu için arayışların devam ettiğini dile getirdi.

Takım kimyasının çok iyi durumda olduğunu ifade eden Dai “Yaklaşık 1 hafta önce Slovenya’da yeni sezon hazırlıklarına başladık. Transferde geçen günlerde bildiğiniz gibi 5 numara pozisyonu için Cedric Simmons ile ön anlaşma yapmıştık. Fakat bir kaç pürüzün çıkması sonucu bu oyuncudan vazgeçtik ve bu mevki için yeni oyuncu arayışına geçtik” dedi.

BİZİM İÇİN AVANTAJ

Geçen sezondan birçok oyuncuyla devam ettiklerini dile getiren Dai; “Onun dışında takım kimyamız çok iyi durumda. Geçtiğimiz sezondan birçok oyuncuyla devam ediyoruz. Bu da bizim için büyük bir avantaj çünkü antrenörümüz Zdovc’un sistemine hakim oyuncular bunlar. Yeni gelen oyuncularında eski oyuncularla çabucak kaynaşıp çok zorluk çekeceklerini zannetmiyorum” dedi.

ANDY VE BALAZİC ÇOK TECRÜBELİ

Andy ve Balazic’in yeni sezonda önemli işler yapacağının altını çizen Dai; “Yeni yabancılardan Andy çok iyi bir şutör bunun yanında gerçekten çok iyi bir karakter. Son iki yılda Almanya 1.Ligi’nde İtalya 1.Ligi’nde çok iyi işler yaptı. Bir diğer transferimizde Balazic’te Zdovc’un çok yakından tanıdığı bir isim yani buda sistemimizi bilen aynı zamanda Türkiye Ligi’ni çok iyi tanıyan tecrübeli bir isim” dedi.

SPORTİF ANLAMDA GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Sadece sportif anlamda değil şehrin tanıtımı açısından da önemli işler yaptıklarını söyleyen Dai “Gaziantep’te sportif anlamda çok güzel işler yapıyoruz. Son üç sezonda ikinci kez Avrupa Kupaları’na katılacağız. Bize gelen mesajlar olsun mailler olsun onları okudukça iştahımız daha da artıyor. Bölge olarak ismimiz özellikle son zamanlarda olumsuz şekilde yer alsa da gerek bizim organizasyon yapımız gerekse de elde ettiğimiz başarılar olumsuzlukları kapatıyor diyebiliriz. Şu anda bizim takımda antrenörümüzde dahil 8 yabancı bulunuyor bunun 3’ü Amerikalı. Birçoğunun bu sezon ikinci yılı olacak 3’üncü yılını yaşayacak olanda var. Birçoğunun ailesi sezon içinde Gaziantep’e geliyor. Şehri gördüklerinde Gaziantep’e hayran kalıp geri dönüyorlar. Bu intibaı vermek istemenizde ne kadarda para verseniz bu reklamı yapamazsınız. O yüzden biz sadece sportif anlamda değil şehrin bir yüzü olarak temsilen de büyük sorumluluklar yaşıyoruz. Gaziantep’in Basketbol süper liginde yer alması şehir ve bölge açısından da çok önemli” dedi.

HEDEF FİNAL-FOUR

Yeni sezonda hem Avrupa’da hem de ligde hedeflenen yerlere ulaşacaklarına inandıklarını söyleyen Dai “Avrupa Kupalarındaki hedefimiz yine final-four oynamak. Türkiye Ligi’ne gelirsek geçtiğimiz sezonki gibi yine çok büyük çekişmeye sahne olacağını düşünüyorum. Bizde yine elimizden gelenin en iyisini yaparak Royal Halı Gaziantep’in ismini en iyi şekilde yukarılara taşıyacağını düşünüyorum. Gaziantep’i de bu ligde yine önümüzdeki sezonlar için kalıcı hale getireceğimizi düşünüyorum. Royal Halı Gaziantep’in çizgisi belli olan bir takımdır. Ligde bu sezon 4. yılımız olacak. Bugüne kadar her sezon başarılarımızla ve yaptığımız işlerle kendimizden hep olumlu şekilde söz ettirmeyi çalıştık. Biz bu çizgiyi bozmadan ve her sezon üstüne koyarak Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edeceğiz. Ligde şu an 16 takım var. Bu 16 takımdan Doğu ve Güneydoğu’da bulunan tek temsilci Gaziantep’tir. Bunun hem sosyal hem sportif anlamda büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Kulüp olarak misyonlarımızdan bir tanesi de sadece sportif anlamda değil sosyal sorumluluk projeleriyle de bu bölgede basketbol heyecanını ilerlere taşımaktır. Bu bölgenin insanlarının salonlara gelmesini teşvik etmektir. “ şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU