Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai güçlü sponsorlarıyla belirlenen hedeflere ulaşacaklarını söyledi.

4 yıl içinde EBBL'den Avrupa Kupası'na uzanan organizasyonun sağlam temellere oturtulacağını ve daha büyük hedeflere doğru ilerleneceğini belirten Dai, "Bu kulübün projeksiyonunda kalıcı hizmetler ve Euroleague gibi büyük hedefler var. Günlük başarılar veya başarısızlıklar olabilir ancak bunlar büyük hedefi etkilemez" dedi.

Alt yapıda yapılan hamleyi önümüzdeki dönemde daha ileri boyutlara taşıyacaklarını, Gaziantep öncelikli olmak üzere bölgedeki yetenekli gençleri çatıları altına alacaklarını ifade eden Dai şöyle konuştu:

"Gaziantep'te taramalar yaptık ve her kategoride iki takım kurduk. Önümüzdeki yıldan itibaren bölgedeki yetenekleri de belirleyip tesisimizi basketbol fabrikası haline getireceğiz. Yatakhanesi, yemekhanesi, modern salonu ile bu takımda oynayacak basketbolcuları kendimiz yetiştireceğiz. Zirve Üniversitesi ile sağlanan koordinasyon da bu organizasyona katkı verecek. Dışarıdan getireceğimiz oyuncuların eğitiminin yanı sıra pilot takım niteliğinde olan Zirve Üniversitesi bizim için gerçekten önemli.

Güçlü bir sponsor da ufukların açılmasını sağlıyor. Bu kulübün büyük hedefleri arasında Eurocup ve Euroleague gibi üst düzey Avrupa Kupaları'nda oynamak da var. Ayağı yere sağlam basan bir kulüp olarak adım adım hedefe ilerleyeceğiz.

Bu sezon başında sıkıntılarımız oldu, bu da doğal. Beko Basketbol Ligi'nde henüz ikinci yılımız ve 2 yıl kulüpler için sınav niteliğinde. Ancak gereken hamleleri yaparak belli bir düzeye geldik. Bu yolun sonu play-off'a çıkar mı, bilemeyiz ama sonuna kadar zorlayacağız. Takımın başında büyük oyunculuk kariyerinden sonra antrenörlük yaşamını aynı başarıyla sürdüren Zdovc var. Kişiliği ile, antrenörlüğü ile, kariyeri ile bize çok yardımcı oluyor.

Bu sezon ligde play-off'un kapısını çalmaya çalışırken, diğer taraftan da EuroChallenge'de gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Kim bilir, belki de Final Four yaparız."

HABER MERKEZİ BÜLTEN