Gaziantep’te pos makineleri ile tefecilik yapan şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi. Şebeke üyelerinin kartvizit ve broşür basarak müşteri toplarken, sosyal paylaşım siteleri üzerinde de reklam yaptıkları öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik takip sırasında pos makineleri ile tefecilik yaptığı ileri sürülen bir şebeke tespit edildi. Şebekeyi çökertmek için düğmeye basan polis, çeteyi takibe aldı. Şebeke üyelerinin çalışma sistemini çözmeye çalışan polis, şahısların kartvizit ve broşür dağıtarak müşteri toplamaya çalıştığını tespit etti. Şebekenin ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde “Kredi kartı yüzünden intihara son” mesajları vererek müşteri toplamaya çalıştığı öğrenildi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde pos makineleri ile tefecilik yapmak, özel belgede sahtecilik ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçlarından Gaziantep merkezli toplam 32 ayrı yere baskın düzenledi.Operasyonda şebekeye ait yaklaşık 194 bin TL’ye el konulurken, 118 adet değişik bankalara ait pos cihazı, 667 adet değişik şahıslara ait kredi kartı, 28 adet kredi kartı ödemelerine ilişkin tutulan defter, 10 bin 389 adet kredi kartı slipi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 125 adet fişek, 3 adet değişik şahıslara ait nüfus cüzdanı aslı, 1 adet sürücü belgesi, 19 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 57 adet bono senedi, 22 adet kredi kartı ödemesine ilişkin banka dekontu ve 160 adet günlük hesapların tutulduğu not kağıdı ele geçirildi.Olaya karışan 30 kişi gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün boyunca ifadeleri alınan 30 zanlı, haklarında düzenlenen “suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde pos cihazı ile yapmak, özel belgede sahtecilik ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edildi.