GAZİANTEP'te, 2 ayrı suçtan hakkında arama kararı bulunan şüpheli, polislerin 'Dur' ihtarına uymayarak otomobili ile kaçmak istedi. Polisin 1 saat süren tabiki ardından 48 yaşındaki Ahmet Y. otomobili ile kaza yapınca yakalandı.


Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Tehdit suçundan hakkında 2 ayrı arama kararı bulunan Ahmet Y., Üniversite Bulvarı üzerinde rutin yol kontrolü yapan polisleri fark etti. Polis ekiplerinin 'Dur' ihtarında bulunduğu Ahmet Y. yönetimindeki 46 AD 941 plakalı otomobille kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri ile kaçan sürücü arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık 1 saat süren kovalamaca Ahmet Y.'nin otomobili ile Güneykent Mahallesi'ndeki ara sokaklarda kontrolünü kaybederek kaldırıma çıkması ile son buldu. Bu sırada şüpheliyi kovalayan bir polis ekibi de aracıyla kaldırıma çarptı.

Kaldırıma çıkınca yakalanan ve yapılan incelemede hakkında arama kararı bulunduğu saptanan sürücü Ahmet Y., gözaltına alındı. Polis ekipleri içinde ve bagajında inceleme yaptığı otomobili ise çekici ile otoparka götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.