BİR ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli illerde vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis müdürü ve savcı olarak tanıtarak dolandırdıkları belirlenen bir şebekeyi tespit etti. Kimlikleri belirlenen zanlılara yönelik eş zamanlı yapılan operasyonda, Sait Y, Ömer S. ve Müslüm Y, gözaltına alındı.

PARAYI YATIR, ZANLIYI BULALIM

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlılardan, Sait Y'nin İstanbul'da yaşayan Umut Ş'yi telefonla arayarak, ''Ben Ankara Emniyet Müdürlüğünden Şube Müdürü Durdu Kaplan, senin adına 47 hat açılmış terör örgütü senin hesabından para çekiyor, savcı beyin hesabına 170 bin lira yatır, zanlıyı suçüstü yakalayalım'' dediği öğrenildi. Bu görüşme üzerine Umut Ş, olayın zanlısı Sait Y'nin Gaziantep'te bir bankanın İbrahimli şubesinde bulunan hesabına 170 bin 748 lira para aktardığı ve Sait Y'nin parayı aynı gün hesaptan çektiği tespit edildi.

SABIKALARI VAR

Zanlılardan Müslüm Y'nin ise sorgusunda, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde K.Y. adlı bir vatandaşı telefonla arayarak, uyuşturucu tacirlerinin hesabına girdiğini ve onları yakalamak için zanlının Gaziantep'teki bir banka şubesine 63 bin lira yatırmasını istediği, K.Y'nın da verilen hesap numarasına 63 bin lira para yatırdığını itiraf ettikleri bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan, Ömer S'nin hırsızlıktan 5, dolandırıcılıktan da bir sabıka kaydının bulunduğu tespit edildi. Zanlıların, üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, söz konusu vatandaşlardan dolandırdıkları paraya ulaşılamadığı öğrenildi.