Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşların rahat ve huzur içinde güvenli bir bayram geçirebilmelerini sağlamak amacıyla Asayiş ve Trafik yönünden gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Gezer, otobüs terminali, kırsal terminal, tren garı ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere halkın yoğun olarak bulunabileceği, mezarlık, hayvan pazarları ve camilerde ek güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

BAYRAM ÖNCESİ TEDBİRLERİ

Ali Gezer, vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde güvenli bir bayram geçirebilmelerini sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz başta olmak üzere genel güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi. Gezer, "Bu kapsamda;Bayram öncesinde, Başta otobüs terminali, kırsal terminal, tren garı ve alışveriş merkezleri olmak üzere halkın yoğun olarak bulunabileceği yerlerde motorize ekiplerimize takviye olarak yaya devriler çıkartılarak muhtemel hırsızlık olaylarına karşı emniyet tedbirleri alınmış, İlimiz Asri Mezarlığı ve Yeşilkent Mezarlığı'nda arife günü ziyaretler yoğun olacağından mezarlıklar çevresinde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alınmış, İlimiz şehir içi ana güzergâhlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri yapılarak gerekli trafik tedbirleri alınmış, İlimizde kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarında gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır" diye konuştu.

BAYRAM TEDBİRLERİ

Emniyet Müdürü Gezer, bayram süresince alınan tedbirlere değinerek, "Bayram Namazı nedeniyle başta Ulu Camii, Karagöz Camii, Hoşgor Camii, Alaybey Camii, Mehmet Paşa Camii, Afgan Camii, Karşıyaka Merkez Camii, Yeşil Camii, Fevzi Çakmak Camii, Hz. Hamza Camii, Yeşilova Camii, Ayşebacı Camii, Çınarlı Camii, Mehmet Akif Camii ve Topçuoğlu Camilerinde gerekli emniyet ve trafik tedbirleri almış,

İlimiz Asri Mezarlık ve Yeşilkent mezarlıklarında özellikle bayramın 1. günü olmak üzere ziyaretler yoğun olacağından mezarlıklar çevresinde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alınmıştır. Kurban Bayramı münasebetiyle çok sayıda vatandaşımızın il dışına çıkması nedeniyle tüm birimlerimizin kapalı olan ev ve işyerlerinde muhtemel hırsızlık olaylarına karşı önlemler arttırılmıştır" dedi.

BAYRAM SONRASI TEDBİRLER

Bayram öncesinde yola çıkacak olan vatandaşlara uykusuz yola çıkmamaları, trafik kurallarına uymaları, sağ salim sevenlerine kavuşmaları uyarısında bulunan Gezer,

bayram sonrası alınan tedbirleri ise şöyle sıraladı:"Bayram tatili süresince il dışına giden vatandaşlarımızın geri dönmeye başlamaları ile oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı şehirlerarası terminal, kırsal terminaller, tren istasyonu ve şehirlerarası yol güzergâhlarında gerekli trafik ve asayiş tedbirleri alınmıştır. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, esenlik ve kazasız günler dilerim."

Gezer, vatandaşlardan ihbar, şikâyet ve yardım taleplerini aşağıda belirtilen Emniyet Müdürlüğü birimlerine iletmelerini istedi.

155 Polis İmdat Hattı,

230 18 30 - İl Emniyet Müdürlüğü Santrali,

221 19 24 - Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,

337 11 11 - Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,

339 55 54 - Şahinbey Polis Merkezi Amirliği,

271 24 24 - 25 Aralık Polis Merkezi Amirliği,

323 23 23 - Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği,

250 05 00 - Düztepe Polis Merkezi Amirliği,

337 38 40 - Organize Sanayi Polis Merkezi Amirliği,

225 07 19 - Güven Polis Merkezi Amirliği,

230 18 21 - İbrahimli Durmuş Aykaç Polis Merkezi Amirliği,

336 58 52 - Çocuk Şube Müdürlüğü.

HABER MERKEZİ