Gaziantep'te Beylerbeyi mahallesindeki operasyonda kendini öldüren canlı bombanın, Ankara patlamasının beyni olan Halil İbrahim Durgun olduğu ileri sürülüyor.

Geçtiğimiz aylarda Ankara Tren garı meydanının yakınında yüzlerce kişinin ölmesine neden olan patlamada iki canlı bombayı Ankara'ya getiren ve saldırının planlayıcılarından birisi olduğu belirtilen Halil İbrahim Durgun, Gaziantep'te bir hücre evine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildi.

Bu gece saatlerinde IŞİD'e ait olduğu öğrenilen hücre evine baskın düzenleyen polisler, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının beyni olduğu öğrenilen Halil İbrahim Durgun'u ölü olarak ele geçirdi.

Operasyonda 4 polisin yaralandığı öğrenildi. Polis, istihbarat çalışmasıyla belirlenen adrese operasyon düzenledi. Durgun'un polislere ateş açması sonucu çatışma çıktı. Hücre evinin etrafını kuşatan polis ekipleri içeri girmeye çalıştığı sırada Durgun üzerindeki bombayı patlattı.

4 POLİS YARALANDI

Patlamanın ardından 4 polis yaralanırken, canlı bombaları Ankara'ya götüren ve kanlı saldırının planlayıcısı olduğu belirtilen Durgun ölü ele geçirildi. Evde ayrıca 2 kadın ile iki çocuğun da bulunduğu öğrenildi. Bunlardan birisinin Durgun'un eşi ve çocuğu olduğu öğrenilirken, diğerlerinin ise M.A.'nın eşi ve çocuğu olduğu kaydedildi.