Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da polislere yönelik saldırıların ardından telsiz anonslarından personellere çelik yelekle görev yapmaları, şüpheli görülen şahıs, araç ve paketlere karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konularında uyarıldı.

ANONSLAR SIKLAŞTI

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü patlama, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi veDiyarbakır'da polislere yönelik silahlı saldırının ardından güvenlik güçleri alarm durumuna geçti. Gaziantep'te de benzer saldırıların olma ihtimaline karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, polisler da telsiz anonsları ile sık sık uyarılıyor.

ÇELİK YELEKLE GÖREV YAPIN

Son olarak Diyarbakır'da yaşanan saldırı sonrası Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nden yapılan anonslar ile polislerden dikkatli olmaları istendi. Polis telsizlerinden yapılan ve aksaklığa meydan verilmemesi uyarısı yapılan anonsta şöyle denildi: "Son günlerdeki olaylar göz önünde tutularak çevre koruma nöbetçileri ve sabit görev yapan istasyonlar mutlak surette çelik yelekli olacaklar. Ayrıca yakınlarında bulunan şüpheli paket ve benzeri konularda duyarlı olacaklar. Şüpheli araç, şüpheli paket konularında duyarlı olacaklar. Ekiplerimiz de ringlerinde ve yaptıkları sabit kontrollerde aynı şekilde şüpheli araçlarla, şüpheli paketlerle ve şüpheli şahıslarla ilgili daha dikkatli ve daha duyarlı olacaklar. Herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeyecek." İHA