Vali Erdal Ata, polisin başarılı olması ve toplumun huzur ve güven içerisinde yaşamasının sadece polisiye tedbirlerle olmayacağını söyledi. Ata, "Vatandaşımızın da Türk Polisinin yanında, ona yardımcı ve destek olması ayrı bir önem taşımaktadır. Bu nedenle vatandaş destekli polis anlayışına ve istişareye dayalı polis – vatandaş işbirliğine çok önem veriyoruz" dedi.

Türk Polis teşkilatının 169. yıldönümünü kutlayan Ata, teşkilatın ülkemizin gurur duyduğu kuruluşlardan birisi olduğunu belirtti. Ata, "Gelmiş olduğu noktada toplumdaki rolünün farkında olan Türk Polisi, şartlar ne olursa olsun vatandaşlarımıza karşı daima hoşgörülü, güler yüzle görevini yapmaya devam ederek milletimizin gönlündeki yerini koruyacaktır. Gücünü anayasa ve kanunlardan alan ve görevini yaparken insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve kanunlara bağlı kalan Türk Polisi, kamu düzeninin en büyük güvencelerinden biridir" diye konuştu.

SUÇLULARA AMAN VERMEYİN

Ata açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Günümüzde, çağın bilim ve teknolojisine uygun araç – gereçlerle ve en üst seviyede mesleki bilgilerle donanımlı, yüksek bir moral ve disipline sahip polisimizin, anayasa ve yasaların tanıdığı yetkiler içerisinde, sağduyulu vatandaşlarımızın da desteğiyle suça ve suçlulara aman vermeyeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlarken, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, Şanlı Türk Bayrağı ve Ülkemizin kutsal değerleri uğruna şehit olan emniyet mensuplarımızı rahmetle anıyor, malullerimize ve halen görev başında bulunan tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum"