Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine protokolün yanı sıra vatandaşlardan büyük ilgi gösterdi.. Vali Erdal Ata, polislere seslendi ve "Teşkilat olarak başarılarınızı sürdürebilmeniz için, halkımızın güven ve desteğine ihtiyacınızın olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Çünkü; günümüzde çağdaş polislik, sadece yakalanan suçlu sayısı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranı ile de ölçülmektedir. Sizlerin bu bilinç içerisinde, görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğinize yürekten inanıyorum" dedi.

Demokrasi Meydanı'nda başlayan kutlama programına Vali Erdal Ata, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Atatürk heykeline çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, “Günümüzde; bireyi merkeze alan, toplum destekli hizmet anlayışı ile çalışan; eğitimli, bilgili, her türlü suçla mücadele eden, şerefi üstüne yemin etmiş ve yemininden asla dönmeyen modern bir polis teşkilatı vardır" dedi.

POLİS, MİLLETİMİZİN GÜVENİNİ KAZANMIŞTIR

Emniyet teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuşma yapan Vali Erdal Ata, Ülkemizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması ve hedeflediği amaca ulaşması için polis teşkilatına önemli görevler düştüğünü belirtti ve “Emniyet Teşkilatı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü ve temel kurumlarından birisidir. Yasaların titizlikle uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış, huzur ve güven içerisinde yaşamasının sağlanması gibi önemli görevler üstlenen, Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz bu görevlerini Anayasa ve yasalara bağlılıkla yerine getirmektedir. Halkımız; ülkemizin esenliği yolunda büyük bir gayret ve özveriyle çalışan polis teşkilatımıza çalışmalarında her zaman her türlü desteği vermiş, Türk polis teşkilatı da bugüne kadar sorumluluk bilinciyle sürdürdüğü çalışma ve faaliyetleriyle milletimizin sevgi, güven ve takdirini kazanmıştır" şeklinde konuştu.

POLİS, VİCDANI OLMAYANLARIN KARŞISINDADIR

“Buradan Emniyet mensubu arkadaşlarımıza sesleniyorum” diyen Vali Ata, "Teşkilat olarak başarılarınızı sürdürebilmeniz için, halkımızın güven ve desteğine ihtiyacınızın olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Çünkü; günümüzde çağdaş polislik, sadece yakalanan suçlu sayısı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranı ile de ölçülmektedir. Sizlerin bu bilinç içerisinde, görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' sözleri de sizlerin rehberi olmalıdır. Türk Polisi; Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi Cumhuriyetimizin ve yasaların kalkanı olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine, insan haklarına, hukuka bağlı kalarak hizmetlerini bu yönde sürdürecektir." dedi.

MODERN BİR POLİS TEŞKİLATIMIZ VAR

“Türk Polisi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli görevler üstlenmektedir” diyen Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ise, “Polis; insanların refah ve mutluluğunu sağlamak için suç ve suçlularla mücadelesine devam etmektedir. Günümüzde; bireyi merkeze alan, toplum destekli hizmet anlayışı ile çalışan; eğitimli, bilgili, her türlü suçla mücadele eden, şerefi üstüne yemin etmiş ve yemininden asla dönmeyen modern bir polis teşkilatı vardır" diye konuştu. Türk Polis Teşkilatı'nın 10 Nisan 1845 tarihini kuruluş tarihi olarak belirlediğini belirten Oğuz, geçen süre içerisinde 1910 yılında parmak izi bürosunun kurulduğu ve 1916'da İstanbul Kapalı Çarşı'da parmak izinden bir şüphelinin yakalandığı gibi bilgiler verdi.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile yılın polisi seçilen polis memuruna ödülleri ve hediyeleri verildi. Ödül törenin ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişi Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan araçların geçişiyle son buldu. Demokrasi Meydanı'ndaki törenin ardından Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, makamında tebrikleri kabul etti. MAHMUT ÖZKILIÇ