Emniyet Müdürlüğü tarafından modifiye ve aşırı gürültü yapan araçlar üzerinde denetimler arttırıldı. Denetimlerde, 127 araç kontrol edilerek, kural ihlali yaptığı tespit edilen 36 araç sürücüsüne toplam 8 bin 640 TL para cezası tatbik edildiği bildirildi. Yapılan denetimlerde 130 araç trafikten men edilirken, araçlardan 78'i otoparka çekildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, trafik kurallarına uymadan araç kullanan sürücülerin trafik kazalarına neden oldukları gibi, trafik akışını da olumsuz yönde etkiledikleri bildirildi.

ABARTILI YÜKSEK SES

Açıklamada, “Üniversite Bulvarı, Binevler Mahallesi, İbrahimli Anneler Parkı civarı ve Adnan İnanıcı Caddesi üzerinde trafikte seyir halinde bulunan araçlardan bir kısmının abartı egzoz taktıkları, yüksek sesle müzik dinledikleri, motosikletlerin ise aşırı derecede gürültü ve duman çıkararak çevreyi rahatsız ettikleri ve bu nedenle gürültü ve hava kirliliğine sebep oldukları, akan trafikte diğer yol kullanıcıları için tehlike oluşturdukları, park, cafe ve ikamet yerlerinin yoğun olduğu bu bölgelerde çevreyi aşırı derecede rahatsız ettikleri, çevre sakinlerinin huzurunu bozdukları ve vatandaşlarımızın istirahatini engelledikleri gelen şikayetlerden anlaşılmıştır. Yapılan incelemede kural ihlali yapan ve genellikle genç sürücülerden oluşan bu araç sürücülerinin kullandıkları araçları eğlence vasıtası olarak gördükleri tespit edilmiştir ve belirtilen bölgelerde dar bölge uygulamalarına başlanılarak denetimler artırılmıştır.”

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE CEZA

Açıklamada, denetimi yapılan araçlara, modifiye edilmiş ve gürültü yaparak seyir ettiği tespit edilen 7 araç sürücüsüne bin 328 TL para cezası, yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden 2 araç sürücüsüne 176 TL para cezası, sürücü belgesiz olarak araç kullandığı tespit edilen 18 yaş altı 3 araç sürücüsüne 4 bin 827 TL para cezası, kask ve koruyucu tertibat kullanmadan motosiklet kullanan 4 araç sürücüsüne 352 TL para cezası uygulandığı belirtildi.

BÜYÜK CEZALAR

Yapılan denetimlerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden 15 araç trafikten men edildiği ve bu araçlardan 5 tanesinin otoparka çekildiği yazılı açıklamada yer aldı. 15 günlük denetimlerde, 2 bin 19 aracın kontrol edilirken, kural ihlali bulunan 406 araç sürücüsüne 118 bin 907 TL para cezası kesildi. Diğer yandan modifiye edilmiş ve abartı egzoz taktıran 45 araç sürücüsüne 7 bin 899 TL para cezası, yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden 40 araç sürücüsüne 3 bin 520 TL para cezası kesildi. Sürücü belgesiz araç kullanan 45 araç sürücüsüne 72 bin 405 TL, bu sürücülerden 7'sinin 18 yaş altında olduğu, kask ve koruyucu tertibat kullanmadan motosiklet kullanan 86 araç sürücüsüne 7 bin 568 TL para cezası uygulandı. BÜLTEN