Erkekler hokey kategorisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarına ambargo koyan Gaziantep Polisgücü, bayanlarda da iddiasını kanıtladı.

Türkiye Hokey Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Salon Hokeyi 1. Lig Müsabakalarını namağlup tamamlayan Gaziantep Polisgücü averajla ikinci olurken, süper ligin yeni ekibi oldu.

Gaziantep Polisgücü takımı ayrıca turnuva sonunda büyük bir centilmenlik örneği göstererek averajla şampiyon olabilme ihtimali söz konusu olduğu halde, tecrübesiz ekibi karşısında farka gitmedi ve turnuvanın Fair Play ödülüne layık görüldü.

ŞAMPİYONLUK POLİSGÜCÜ’NÜN İŞİ

Türkiye’nin en güçlü kulüpleri arasında ilk sırayı alan ve Avrupa’da rakiplerine korku salan Gaziantep Polisgücü, bayanlar kategorisinde de önemli bir başarıya daha imza attı.

İlk defa bu sezon liglerde mücadele eden kırmızı – beyazlı ekibin melekleri, turnuvada 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Rakip fileleri 71 defa sarsan melekler, kendi kalesinde sadece 3 gol görerek 19 puanla süper lige yükselme başarısını gösterdi.

Gaziantep Polisgücü, bu sonuçla kadınlar kategorisinde de en üst ligde ilimizi temsil edecek.

DESTEK ÇALIŞMA BAŞARI

Gaziantep Polisgücü kulüp başkanı Mehmet Kaplan başta olmak üzere yönetim kurulunun her bireyi takıma ve oyunculara inanılmaz destek verirken, teknik ekip ise gecesini gündüzüne katarak en iyi çalışma metotlarıyla oyuncuları turnuvaya hazırladı.

Mavi – melekler ise verilen imkânların karşılığında kendilerine güvenenleri mahcup etmediler. Alanya’da oynadıkları karşılaşmalarda mağlup olmadan süper lige yükselme başarısını elde ettiler.

GURUR DUYUYORUM

Hokey branşında Türkiye’nin en iyisi olmaya kadınlar kategorisinde de devam edeceklerini ifade eden Polisgücü kulüp başkanı Mehmet Kaplan, “Teknik ekibimizde başta Yusuf Kasım hocamız olmak üzere özveri ile çalışarak oyuncuların üzerinde büyük emekler sarf ediyorlar. Emeklerinin karşılığında ise bizlere şampiyonluklar hediye ediyorlar. Oyuncularımız ise gerek antrenmanlarda gerekse maçlarda canlarını dişlerine takarak mücadele ediyorlar. Yönetim olarak onların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Elde ettikleri başarıdan dolayı sadece kulübümüzü değil aynı zamanda Gaziantep kentini de süper lige yükseltmiş oldular” dedi.

İNANDIK KAZANDIK

Başarıya inanan bir ekiple yola çıktıklarını kaydeden Gaziantep Polisgücü hokey antrenörü Yusuf Kasım, “Kızlarımız erkek branşında ki şampiyonlukları gıpta ederek çalıştılar ve onlar gibi şampiyonluk arzulayarak mücadele ettiler. Alanya’da yapılan turnuvada her ne kadar averajla ikinci olsak ta önemli olan süper lige yükselmekti. Yönetim kurulumuz ve oyuncularımızla bunu da başaracağımıza inanarak hedefimize ulaştık. Süper ligde de başarımızın devamını getirme çabası içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. MUHARREM TÜRKOĞLU