Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Bolu’da düzenlenen Açık Alan Süper Lig Hokey maçlar başladı. Şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Gaziantep Polisgücü ilk gün oynadığı maçlarda fırtına gibi esti.Kırmızı – beyazlı temsilcimiz birinci etap ilk maçında mücadele ettiği Diyarbakır Gençlikspor’u 3 – 0 ve Bolu Highway takımını 2 – 1 mağlup ederek birinci günde iki galibiyet elde etti.

Bayanlar ve erkeklerde 8’er takımın mücadele ettiği ilk maçlar nefesleri kesti. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) sentetik çim sahada oynanan bayan takımlarının maçında ilk gülen Akdora Gençlik ve Spor Kulübü oldu.Nizip Gençlik ve Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Akdora takımı, rakibini 5-0 gibi net skorla yenerek lige galibiyetle başladı. Bayanlarda günün ikinci maçı ise Alanya Belediye Spor Kulübü ile Muğla İl Özel İdare Spor Kulübü arasında oynandı. Karşılaşmayı Muğla takımı 2-0 kazandı. Bayanlarda üçüncü maç ise Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü arasında oynandı. Bu maçı da Konya ekibi 3-0 kazandı. Bayanlarda ev sahibi Highway Spor Kulübü ile Keçiören Bağlum Spor Kulübü arasında oynan maçı Highway Spor Kulübü 4-1 kazanarak galibiyetle başladı.

Erkekler hokey müsabakalarında ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. İlk maçta Muğla Gençlik Spor Kulübü, Akdora Gençlik Spor Kulübü’ne 2-1 yenilirken, ikinci maçta ise Keçiören Bağlum Spor Kulübü, Amasya Gençlik Spor Kulübü’nü 2-1’lik skorla geçti. Lige ev sahipliği yapan Bolu Highway Spor Kulübü ise zayıf rakibi Anadolu Ateşi Gençlik Spor Kulübü’nü 31-0 yenerek en farklı galibiyeti elde etti.Karaçayır Sentetik Saha ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sentetik Saha’da oynanacak olan karşılaşmalar dört gün boyunca devam edecek.