Emniyet Müdürlüğü, huzur ve güvenliğin sağlanmasını amacıyla kentteki denetimlerini artırdı. Şehrin giriş noktalarında 24 saat boyunca denetim yapan polis ekipleri, Suriye plakalı ve şüpheli araçları didik didik arıyor. Uygulama noktalarında görev yapan polisleri ziyaret ederek baklava ikram eden Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, "Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve daha iyi yaşanabilir Gaziantep için 24 saat aralıksız denetimlerimiz sürecek" dedi.

Suriye sınırındaki Gaziantep'te, polisler hem olası terör girişimleri hem de kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalarını sıklaştırdı. Kent merkezinde devriye sayısı artırılırken; Adana, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'dan şehre girişin sağlandığı yollarda da uygulama başlattı. Polisin 24 saat sabit hale getirdiği uygulamalarda, Suriye plakalı araçların tamamı ile şüpheli görülen Türk plakalı araçlar tek tek durdurularak aranırken, içinde bulunanlar da kimlik kontrolünden geçiriliyor.

EL BOMBASI, UYUŞTURUCU, KAÇAK SİGARA

15 gündür 24 saat esasına göre yapılan uygulamada şu ana kadar Suriye plakalı bir otomobilde 1 el bombası ele geçirildi. Polislerin şüphe üzerine durdurduğu bazı araçlarda ise uyuşturucunun yanı sıra Suriye'den kaçak yollarla yurda sokulduğu saptanan sigara, çay ve kaçak malzemeler ele geçirildi. Suçun önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda polisler, hakkında tutuklama veya yakalama kararı bulunan onlarca kişiyi de kimlik kontrolünde ele geçirerek gözaltına aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN BAKLAVALI MORAL

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, kentin giriş noktalarında uygulama yapan polisleri gece geç saatlerde ziyaret etti. Uygulama noktalarında görevli polislerin mensubu oldukları Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu yıldönümünü kutlayan Gezer, yanında getirdiği baklavayı da ikram etti. Polisleri özverili çalışmalarından ötürü kutlayan Gezer, huzuru sağlama noktasında yapılan görev sırasında kendi can güvenliklerini de ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Gaziantep'in Suriye sınırında bulunduğunu ve bu ülkede yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelenlerin sayısında artış olduğuna anlatan Emniyet Müdürü Ali Gezer, polisin ayakta ve hayatta olduğu sürece insanların güvende olacağına dikkat çekerek şunları söyledi: "Arkadaşlarımız soğuk havada zor şartlarda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'uncu yıldönümünü kutladığımız günde arkadaşlarımızı ziyaret ettik ve onların bayramını kutladık, baklava ikram ettik. Amacımız Gaziantep'in huzurunu ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamaktır. Bizim görevimiz Gaziantep'in daha yaşanabilir bir kent olmasını sağlamaktır. Bunun için de Emniyet Müdürlüğü olarak memurundan, müdürüne hepimiz 24 saat aralıksız birlikte görevimizi yapmaya çalışıyoruz." DHA