Beko Basketbol 1.Lig’inde deplasmanda Olin Edirne ile karşı karşıya gelen Royal Halı Gaziantep salondan 95-78 gibi ezici bir sonuçla galip ayrıldı.

Maçı ilk yarısında oyunu fazla ciddiye almayan ve rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyamayan Royal Halı Gaziantep ilk periyodu 25-19 geride kapattı. İkinci periyod biraz daha toparlanan Royal Halı Gaziantep devreye 44-43 önde girdi. Maçın ikinci yarısında sahada bambaşka bir Royal Halı vardı. İçerden ve dışardan bulduğu atışları sayı ile değerlendiren Royal Halı Gaziantep 3. periyod maçı kopardı ve son periyoda 69-60 önde giren taraf oldu. Son periyodta ise savunma direnci kırılan Olin edirne karşısında adeta şov yapan eflatun sarılılar karşılaşmadan 95-78 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Royal Halı Gaziantep aldığı bu galibiyetle 9. sıraya yükselerek play-off potasına iyice yaklaşmış oldu.

Royal Halı Gaziantep’te takımın sayı yüküne 21 sayı ile Bremer, 18 Borovnjak ve 15 sayı ile Barış Ermiş çekerken. Mutlu Akpınar ve Oliver Stevic 10’ar sayı ile maçı tamamladılar.

Olin Edirne’de ise takımı adına en skorar isim 19 sayı ile Washington oldu.