PTT birinci liginde üst üste puan kayıpları yaşayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’da Play Off şansı gittikçe zora giriyor.

Sezonu ilk altı içerisinde tamamladıktan sonra süper lige yükselme planları yapan mavi – beyazlı temsilcimiz, son üç hafta da sadece bir puan alınca hedefinden de uzaklaşmış oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ligde kalan 5 maçında birbirinden zorlu rakiplerden oynayacak olması da ilk altı adına şansını kısıtlıyor.

ÜÇ HAFTA 1 GOL 1 PUAN

PTT birinci lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, son üç hafta da penaltıdan olmak üzere sadece bir gol atabildi.

Şamlıurfaspor ve Alanyaspor ile deplasmanlarda oynadığı maçlarda gol atamamasının yanı sıra puan da çıkartamayan ekip, önceki gün kendi evinde konuk ettiği Karabükspor karşısında ilk yarısını geriye düştüğü maçtan 1 – 1 beraberlikle ayrılmıştı. İki haftanın aranın ardından sadece bir puan alabilen temsilcimiz, üç maçta bir gol atıp hanesine sadece bir puan yazdırabilmişti.

HEPSİNİN HEDEFİ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu sezon adına kalan 5 maçta ki rakiplerinin tamamını da iddiası bulunuyor.

Cumartesi günü deplasmanda Vartaş Elazığspor ile karşı karşıya gelecek olan temsilcimizin rakibi 43 puanla 6’ıncı sırada yer alırken, Play Off şansını kaybetmek istemiyor. Sezonun 31’inci hafta mücadelesinde kendi evinde Adanaspor ile oynayacak olan temsilcimizin işi oldukça zor görünüyor. Adanaspor 59 puanla liderlik koltuğunda otururken, belki de Kamil Ocak stadyumunda süper lig biletini alarak evine dönecek. 32’inci hafta da İzmir’de Göztepe ile oynayacak olan mavi – beyazlılar belki de kalan haftalar içinde iddiası bulunmayan tek rakibiyle mücadele edecek. Göztepe 37 puanla 10’uncu sırada yer alıyor. Ligin 33’üncü hafta mücadelesinde Giresunspor ile evinde oynayacak olan mavi – beyazlılar burada da Play Off potasında yer almak isteyen rakibiyle mücadele edecek. Sezonun son haftasında ise küme düşmeme mücadelesi verecek olan Denizlispor’a konuk olacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor birbirinden zorlu rakiplerle oynayacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU