Gaziantep temsilcisi Royal Halı Basketbol, kendi evinde konuk ettiği Tofaş karşısında 69 – 51 galip gelerek çıkışını sürdürdü.

Elde ettiği seri sonuçla Play Off umutlarını artıran Potanın ağları ligde ki 10. galibiyetini alarak 8’inci sıraya yükseldi.

Eflatun – Sarılı temsilcimizi farklı galibiyete taşıyan mücadele de Courdon Higgins 19 sayı, 2 ribaund, 4 asist, topa yaptığı baskıyla çok önemli işler yapan Can Uğur Öğüt 11 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Earl Callovay 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist üretti.

Konuk ekip Tofaş’ta ise Lamar Paterson 14 sayı (0/4 üçlük), 4 ribaund, 2 asist, DaShaun Wood 10 sayı, 3 ribaund, 2 asistle oynadı. Jamont Gordon ise 0/5 üçlük ile karavana attığı maçı 25 dakikada 2 sayı, 5 ribaund, 3 top kaybıyla tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALR

Karşılaşmaya konuk ekip, Qvale’nin basketiyle başladı. İki takımın çok top kaybı yaşadığı periyodun ilk 5 dakikası da konuk takımın 4-3 üstünlüğüyle geçildi. Higgins’in elinden bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışan Royal Halı Gaziantep, bunda başarılı olamayınca Tofaş periyodu 13-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda çık hızlı giren Royal Halı Gaziantep, Higgins ve Altan Erol’un etkili oyunuyla farkı kapatarak öne geçti. Konuk takım ise Harris’in basketleriyle sayı toplamaya çalıştı. Etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım, devre arasına 26-23 önde girdi.

Üçüncü periyotta Tofaş, Samet Geyik, Patterson ve Qvale’nin basketleriyle tekrar oyuna ağırlığını koydu. Royal Halı Gaziantep’te ise Higgins ve Stevic, farkın kapanmasına izin vermedi ve periyot 44-42 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Son çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Royal Halı Gaziantep, son 5 dakikaya Colloway ve Lorbek’in art arda bulduğu sayılarla 17 sayı farkla (62-45) girdi. Tofaş ise istediği sayıları bulmakta zorlandı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Royal Halı Gaziantep, maçı 69-51 kazandı.

MUHARREM TÜRKOĞLU