VAR sistemi olursa adalet olur adaletin olduğu yerde de hakem hataları minimuma iner.Vatanım, bayrağım ve şehrim asla vazgeçmeyeceğim unsurlarımdır.
Gazişehrimizin süper lige çıkması bu şehrin yeniden Türkiye ve Avrupa’ya adını duyurması demektir.Son haftalarda ki hakem hataları nedeniyle puan kaybı yaşadıklarını söyleyen Gazişehir Gaziantep F.K Başkanı Adil Sani Konukoğlu, play off oynamak istemediklerini söyleyere, doğrudan süpe lig hesabı yaptıklarını belirtti. Konukoğlu haksızlıklara maruz kaldıklarını dile getirdi ve “Adalet istiyorum” dedi.

Yeni transfer edilen Moussa Sow’un futbolculuğuna kimsenin laf edemeyeceğini belirten Konukoğlu, profesyonelliği ile alt yapıda ki oyunculara örnek olabileceğini belirtti. Süper ligde uygulanan VAR sisteminin bütün liglerde uygulanması gerektiğini savunan Konukoğlu, süper lige Play Off finallerine kalmadan çıkmak istediklerini kaydetti.

TEREDDÜTSÜZ TAMAM DEDİ
Son transferleri Moussa Sow’un futbolculuk kalitesinin tartışılamayacağını söyleyen Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Bunları da geçelim her şeyden önce düzgün bir insan. Adam gibi adam derler ya tam adam gibi adamdır. Benim Moussa Sow’u buraya transfer etmemin en büyük sebeplerinden bir tanesi onun bir örnek futbolcu olması. Yaşamıyla çalışmasıyla, disipliniyle tam bir futbolcu. Benim alt yapıya verdiğim önem ve bu konuda ki çalışmalarım konusunda da çok ciddi olduğum biliniyor. Moussa Sow, alt yapıda ki futbolculara aynı zamanda da örnek olması için ısrarcı oldum. Projemizi kendisine anlattığımızda tereddütsüz tamam dedi. Ben inanıyorum Moussa mutlaka bizde de çok başarılı olacaktır. Hem bize katkısı çok olacaktır ve İnşallah bu sezonun sonunda bir üst lige çıkan üç kulüpten biri de biz oluruz” dedi.

GÖRDÜĞÜNÜ ÇALAN HAKEMLER OLMASI LAZIM
Geçen sezon ikinci yarıda ki fikstür avantajlarının bu sezon olmadığını aktaran Konukoğlu, “İlk maçımız Denizlispor’du, onlarda bizim gibi şampiyonluk hedefleyen bir takım. Sezonun ilk maçında biz onları deplasmanda mağlup ettik onlarda bizi burada şanssız bir golle yendi. Normal şartlarda oyunun geneline baktığımız da genellikle denk bir oyun şeklinde geçti. Bizim de çok girdiğimiz net pozisyonlar vardı. Özellikle 80’inci dakikadan sonra net pozisyonlarımız vardı. Bu sezon hakemlere de dikkat etmek gerekiyor, Denizlispor maçında net bir penaltımız verilmedi. Bunu da gördüğümüz zaman insan biraz da adalet diyor. Süper ligde olan VAR sisteminin mutlaka bu ligde de olması gerekiyor. Eğer bu ligde VAR sistemi olsaydı şu anda puan durumunda farklılıkların olacağı net bir şekilde görünürdü. Bizim kaçıncı kaybımız. Hadi hakem görmedi diyebilirler ama bu hep mi Gazişehir Gaziantep’in pozisyonlarını görmüyorlar. Diğer takımlarda görüyorlar da neden bizde görmüyorlar. Bakıyorsunuz en son İstanbulspor maçı bu adam kaç aydır maç yönetmemiş ama benim maçıma veriliyor. Denizlispor maçının hakemi yine öylesine, bu takımın biri ikinci biri de üçüncü böyle bir maça ceza almış hakemi veriyorsun. Kritik maçlara vereceğiniz kişiler çok daha önemli ve gerçekten gördüğünü çalan hakemler olması lazım. Ben adalet diyorum, başka hiç bir şey istemiyorum. Onun için adaleti temin edebilmek içinde gözden kaçanları görebilmek adına mutlaka VAR sisteminin bu ligde olmasını ısrarla söylüyorum. Bu ligde VAR sistemi bu sezon olmadıysa da gelecek sene mutlaka olması lazım. Hakemler de mutlaka hatalar yapacaktır o kadar koşuyorlar, mücadele ediyorlar, efor sarf ediyorlar, koşarken gözü bir anda başka yere dönse adamcağız zaten pozisyonu kaçırıyor. Onları da suçlamamak lazım ama VAR sistemi olduğu taktirde muhakkak çok daha dikkatli olunacaktır. Neticede VAR sisteminde sonuca etki edecek pozisyonlara müdahale ediyorlar. Son dakikada olmayan pozisyona faul çalıyorsanız o zaman buna müdahale ediyorlar. Bunun için açık ve net söylüyorum VAR sisteminin mutlaka ama mutlaka olması gerekiyor” dedi.

BENİM BÖYLE BİR ADALET ANLAYIŞIM YOK
Adaleti bir tek kendinize değil herkese isteyeceksiniz diyen Konukoğlu, “Biz burada olup veya olmayalım birinci ligde de mutlaka VAR sisteminin ve hatta ikinci ve üçüncü liglerde de yayınlanan maçlarda bu sistem uygulanmalı. Neden bundan kaçınıyoruz ki ? Ben bu ligde gelecek sezon olup veya olmamam önemli değil ama başka takımlar olacak. Benim böyle bir adalet anlayışım yok. VAR sistemi nasıl süper ligde varsa diğer liglerde de olması gerekiyor. VAR sistemi olursa adalet olur adaletin olduğu yerde de hakem hataları minimuma iner. Eğer VAR sistemi olsaydı Gençlerbirliği maçımızda kırmızı kart görmesi gereken benim kalecim miydi yoksa rakip futbolcu muydu. Topla hiç bir alakası olmadan topun yönü değişmiş rakip futbolcu benim kalecimin ayağına basıyor ve sakatlıyor ama kırmızı kartı gören benim kalecim oluyor. Denizli maçında penaltı verilmeyen benim takımım. İstanbulspor maçında son saniyede topa arkası dönük adam hiç bir şekilde faul yapma şansı yokken bir anda aleyhimize faul çalınıyor ve gole sebebiyet veriyorsun ve kaybettiğimiz puanların sonuçları ortada. Bu hakem hatalarını mutlaka federasyon yetkililerine iletiyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyorum artık yeter. Her kes adaletli olsun ben başka bir şey istemiyorum. Bütün hakemlerden ricam her kese eşit mesafede olun” dedi.

SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ
Play Off finallerine kalmayı kesinlikle istemediğini aktaran Konukoğlu, “Benim ilk hedefim ilk iki içinden bu takımı süper lige çıkartmak ama bu futbol her şey olabilir ama önemli olan ilk etapta yukarıya çıkmaktır. Ben asla Play Off oynamak istemiyorum. Öyle bir durum olacağını da düşünmüyorum ama olur ya oraya kalırız buradan da çıkarız” dedi.

GAZİANTEP HALKINA AŞIĞIM
Bütün Gaziantep halkına aşık olduğunu açıklayan Konukoğlu, “Bu şehir benim vazgeçilmezim. Benim hayatta vaz geçemeyeceğim unsurlar vardır, bunun bir tanesi vatanım, bayrağım ve şehrim. Bu şehirde yaşayan her kes benim gölümün ve başımın tacıdır. Ben taraftarlarımın hepsini seviyorum. Onlar kar, kış, yağmur demiyorlar. Galipte olsak mağlupta olsak her yerde bizi destekliyorlar, hepsine teşekkür ederim. Çünkü bu takım şehrin takımı. Bu takım hiç kimsenin takımı değil ve asla birilerinin takımı olmasına da müsaade etmem. Ben olayım veya olmayayım her zaman için bu takım bu şehrin takımıdır ve benim şuanda ki yaptığım çalışmalar İnşallah o günleri görürüm bu takımın alt yapısında yetişen ve bu şehrin çocuklarından en az 6 futbolcunun ilk 11’de oynadığını görürsem işte benim en büyük şampiyonluğum o dur. Benim en büyük mutluluğum o olacak” dedi.

BUNU BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Sevgilerin her zaman karşılıklı olduğunu aktaran Konukoğlu, “Tek taraflı sevgi olmaz nasıl ben taraftarlarımızın hepsini seviyorsam onlarda bizi seviyorlar. Biz biriz çünkü bizim hepimizin amacı bir tane bu şehrin başarısıdır. Gazişehrimizin süper lige çıkması bu şehrin yeniden Türkiye ve Avrupa’ya adını duyurması demektir. Bunu birlikte başaracağız ve bunun için de hepimizin kol kola girmesi gerekiyor. Ben bütün taraftarlarımızla kol kolayım” açıklamalarını yaptı.MUHARREM TÜRKOĞLU