Bu üretim miktarıyla ekonomiye 2 milyar TL’lik katma değer yarattı. 248 firma ile bölgenin plastik üretim üssü konumunda bulunan Gaziantep’te sektör temsilcileriyle buluşan PAGEV, sektörün sorunları ve geleceği için atılması gereken adımları değerlendirdi.

Rotasını Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çeviren PAGEV, sektörün bölgedeki üretim üssü konumunda bulunan Gaziantep’te düzenlediği toplantıda; plastik sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm stratejilerini ele aldı. Gaziantep plastik sektörünün 2016 yılı rakamlarının da açıklandığı ‘Gaziantep Plastik Sektör Buluşması’na PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile plastik sektörünün temsilcileri katıldı.

CİDDİ BİR KATMA DEĞER

2016 yılında (halı ve çuval hariç) miktarda 600 bin ton, değerde ise 5 milyar TL’lik üretim gerçekleştiren Gaziantepli plastikçiler, ekonomiye 2 milyar TL’lik katma değer yarattı. Gaziantep, 248 firma ile bölgenin plastik üretim üssü konumunda bulunuyor. Bölgedeki plastik firmalarının toplam istihdamı 15 bin civarında.

FİRMALARIN YANINDAYIZ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep plastik sektörünün değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Bölgenin üretim üssü konumundaki Gaziantep; üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriyle plastik sektörümüzün en önemli merkezlerinden biri. Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan ve hammaddede yüzde 85-90 oranında ithalata bağımlı olmasına rağmen dinamizmi ve girişimcilikleri ile dünyanın parmakla gösterdiği bir başarı öyküsü yaratıyorlar. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız” dedi.

ENTEGRE PLASTİK'TE ÜRETİM MERKEZİ

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Gaziantep dünyanın entegre plastik ürünleri üretim merkezi olacak. Bu amaçla ülkemiz mevzuatında şu an için yer almayan uluslararası kümelenme modelini oluşturmak için Bakanlıklarımızla yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi. HABER MERKEZİ