Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği yönetimi Naksan Plastik’in ev sahipliğinde Gaziantep’te toplandı. FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, Plastik sektörünün 2013 yılında 8,1 milyon ton ve 34 milyar dolarlık üretim değeri ile ekonomiye 14 milyar dolar katma değer sağladığını söyledi.

Sektörün sorunları ve ambalaj sektörünün geleceğinin konuşulduğu toplantıya FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, FASD Yönetim Kurulu Üyeleri, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Nakıboğlu ve Bahaeddin Nakıboğlu katıldı. Açılış konuşmasını yapan Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, Naksan Plastik hakkında FASD yönetimini bilgilendirdi.

ÇOK YÖNLÜ TASARRUF

"Gıdaların ve tüketim malzemelerinin ambalajlanmasında plastik çok yönlü tasarruf sağlamaktadır" diyen FASD Başkanı Bakioğlu, “Plastik olmasaydı; Ambalajların ortalama ağırlığı 4 katına, Ambalajların üretimi için harcanan enerji 2 katına, Ambalajların hacmi iki buçuk katına çıkardı. Oysa son on yılda plastik ambalajların ortalama birim ağırlığı teknolojik gelişmeler sayesinde yüzde 28 azalmıştır. Plastik olmasaydı günümüzün otomobillerinin 200–300 kg daha ağır olacağı tahmin edilmektedir. Bunun sonucunda sağlanan yakıt tasarrufu 100 km’de 0.5 litre, yani 150,000 km’lik ömrü olan bir araba için sağlanan tasarruf 750 litre civarındadır. Yakıt tasarrufu aynı zamanda küresel ısınmanın da başlıca sebeplerinden olan karbon dioksit gazı miktarının da azalması anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT