Trafik Müşavirliği Odası Eski Başkanı Ökkeş Yıldırım, BO serisinin önüne gelecek harflerin farklı anlamlar içerdiğini ve bunun vatandaşı rahatsız edecek noktaya getirdiği söyledi. Yıldırım, bu konuda görüşmelerin yapıldığını, BO serisinin önüne gelecek olan harflerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ruhsatlarla ilgili yaşanan sıkıntının da had safhaya ulaştığını belirten Yıldırım, "Trafik Ruhsatının olmaması nedeniyle Trafik Şube’de izdiham yaşanıyor. Vatandaşlar dertli" dedi.

TEDBİR ŞART

Yıldırım, Gaziantep trafiğinde BO ile başlayan plakaların sonuna gelen harflerden dolayı araç sahiplerinin rahatsızlığını dile getirdi. Bu tür plakaların hoş karşılanmadığını anlatan Yıldırım, "BO serisinden sonra 20 harf bu plakanın önüne gelecek. Yani alfabetik sıraya göre işlem yapacak. Belli bir formatı olan bu işlemde plakalar verilmek zorunda,. Ama halk onu nasıl algılar o ayrı mesele. O yüzden yanlış anlaşılmalara neden olacak plakalardan kaçınılmalı” dedi.

EVRAKLAR BİRİKTİ

Memurların ve vatandaşların karşı karşıya kalmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Trafik Ruhsatının olmaması nedeniyle Trafik Şube’de izdiham yaşanıyor. Vatandaşlar dertli. İşlemler belli saatte başlayıp belli saatte bitiyor. Memurlar yetişemiyor. Onların da belli bir kapasitesi var. Bu duruma idarenin el atması gerekiyor. Takviye yapılması gerekiyor. Belli bir saatten sonra gelen vatandaşların işlemi ise yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKTİ

Yıldırım, Trafik Şube’ de oluşan yığılmalara dikkat çekti. Bazı araçların ruhsatlarının olmaması nedeniyle Trafik Şube’ de 15- 20 gün gibi bir boşluk oluştuğunu belirten Yıldırım, “2018 yılında tescil işlemlerinin tamamen noterlere verilecek. Fakat şu anda bir açıklama kazanmış değil. Noterlerce nasıl olacak o da biraz muamma” dedi.

TRAFİK MÜŞAVİRLİĞİ TARİH OLUYOR

Yıldırım devamla şunları söyledi: "2018 yılında Kepenk kapatmamız mümkün. Trafik Müşavirliği tamamen tarih oluyor. Bundan sonra farklı işlere yönelmeliyiz. Farklı alanlarda istihdam yaratmalıyız. Çünkü bu kadar işçinin istihdamı söz konusu. Develetimizin bu insanlara iş kapısı açması gerekiyor. Esnaf kendi ipini kendisi çekti. Gerekli desteği vermedi. Fes ettik” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT