Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik süren operasyonda, "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirildi.


Şırnak'ın İdil ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, Cehennem Deresi'nden bugün ilçe merkezine sızmaya çalışırken tespit edilen kalabalık bir PKK'lı terörist grubunu kobra helikopterler ateş altına aldı. Teröristlere ağır zaiyat verdirildiği, güvenlik güçlerinin bölgede arazi aramasının sürdüğü belirtildi. İdil'de hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.CEHENNEM DERESİ'NDE OPERASYONU

Bugün sabah erken saatlerinde, İdil'e 6 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK'lı terörist grubunun tesbit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda kobra helikopterleri ile birlikte özel eğitimli birlikler sevkedildi. İlçe merkezi ile Cehennem Deresi arasındaki önemli noktalarda konuşlanan birlikler sızmaya karşı önlem alırken, kobra helikopterleriyle tespit edilen terörist gruba bomba yağdırdı. Hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 12 teröristin öldürüldüğü belirtilirken, güvenlik güçlerinin bölgede arazi aramatarama çalışması yaptığı öğrenildi.
9 PKK'LININ CESEDİ BULUNDU
İdil'in Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan PKK'lılara yönelik hava destekli düzenlenen operasyonda öldürülen 9 PKK'lının cesedi bulundu. Cesetlerden 3'ü İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer cesetlerin de helikopterle bölgeden alınarak hastane morguna getirileceği belirtildi. Bölgede başka ceset olup olmadığının belirlenmesi için arazide arama-tarama çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, PKK'lıların İdil'e sızmaya çalıştığı sırada Cehennem Deresi'nin çıkışındaki hakim noktalarda konuşlanan askeri birlikler tarafından fark edildiğini belirterek, bölgede çatışmaların yaşandığını söyledi. PKK'lıların büyük bölümünün çatışmalar sırasında etkisiz hale getirildiğini belirten yetkililer, daha sonra bölgeye kobra helikopterlerin sevk edildiğini kaydetti.

Öte yandan dün gece patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de yoğunlaşan çatışmaların ardından çok sayıda tank ve zırhlı aracın mahalleye girdiği belirtildi. Bugün saat 06.00'da başlayan şiddetli patlama ve silahsesleri ile birlikte kobra tipi helikopterler havadan mahalle üzerinde sürekli uçuş yaptı.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Operasyonlar devam ederken, Yeni Mahalle'de bulunan tuzaklanmış barikatlar da tanklardan yapılan top atışlarıyla imha ediliyor. Dün gece bu patlayıcılardan biri imha edilirken, patlama sırasında şarapnel parçasının isabet ettiği bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.