Geçen pazar günü polise molotof ve taşla saldıran terör örgütü PKK yandaşı 8 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Ağustos 2015 tarihi akşam saatlerinde Şahinbey ilçesi Beyazbahçe, Güzelvadi ve Akdere Mahalleleri cadde ve ara sokaklarında yüzleri puşi, maske ve benzeri materyallerle kaplı PKK/KCK terör örgütü yandaşı, sayıları 20 ile 40 arasında değişen hareketli grup, çöp konteynerleri ile yollara barikat kurdu. Grup, ayrıca bölücü terör örgütü lehine sloganlar atarak izinsiz gösteri girişiminde bulundu.

Olaya anında müdahale eden güvenlik güçlerine yönelik silahlı, el yapımı patlayıcılı molotof kokteyli, havai fişek ve taşlı saldırıda bulunan eylemci gruplara gerekli müdahale yapılarak, eylem gerçekleştirilen yollar trafiğe açıldı.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Söz konusu olaylar kapsamında 1 yaşlı şüpheli, 7 suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Olaya karışan şahıslardan yaşı büyük olan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, suça sürüklenen şahıslardan 3'ü Cumhuriyet Başsavcılığı’nca serbest bırakıldı. Diğer 4 ise şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İHA