PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızın annesi ve babası gözyaşlarına boğularak feryat etti. Acılı aileyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ailenin feryadı sonucunda gözyaşlarını tutamadı.
Gaziantep’te Muharrem ve Selin Esendemir’in kızları Büşra’nın PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aile yetkililerden yardım istedi. Kızlarının Kars Kafkas Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği 2’inci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen baba Muharrem Esendemir, kızının PKK’lılar tarafından kafasının yıkandığını ve kandırıldığını ifade etti.
Ağrı Doğubeyazıt’a pikniğe giden 20 yaşındaki kızı Büşra’dan pikniğe gittikten sonra 15 gündür haber alamadığını belirten acılı baba, kızının PKK’lılar tarafından kandırıldığını ve dağa kaçırıldığını söyledi. Kızının bir an önce bulunulmasını isteyen Muharrem Esendemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
PKK’lılar tarafından kaçırıldığı iddia edilen Büşra’nın annesi Sevil Esendemir ise kızının fotoğrafına sarılarak, kızını 20 yaşına kadar getirdiklerini, okutarak topluma yararlı bir birey yetiştirdiklerini ifade etti. Kızının öğretmen olacağını söyleyen gözü yaşlı anne, kızının bir günde ortadan kaybolduğunu ve kızını aramak için Diyarbakır’a gittiğini belirtti. Başkan Şahin’e kızının kaçırıldığını anlatan acılı anne, Şahin’e sarıldı ve gözyaşlarına boğuldu. Başkan Şahin de durum karşısında gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı.
Şahin, Büşra’nın bulunulması için görüşmelere başlanacağını ifade ederek, “Burada insani bir dram yaşanıyor. Anne ve babanın feryadına baktığınız zaman bütün Türkiye’nin bu sesi duyması lazım. Okuyup öğretmen olacak kızımızın şu an nerede kimlerin elinde olduğu belli değil. Önce insani olarak bunu anlamamız lazım. Ahlaki olarak bütün Türkiye halkının bunun arkasında olması lazım. Bunun toplumsal bir seferberliğe dönüşmesi lazım” şeklinde konuştu.
Şahin, “Bu aile vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmiş ama kötü niyetli, çocukları kullanan, özellikle reşit olmayan çocukları kandıran ve onları götürüp terörize eden bir anlayış var. Ben de bu anlayışa bir kadın ve anne, iki çocuk annesi olarak isyan ediyorum. Bu anlayışın toplumun nazarında tamamen çökmesi ve en çok güneydoğudaki anaların buna yeter artık deyip deme vakitlerinin geldiğini ve geçtiğini düşünüyorum. Türk, Kürt bütün analar bu sese cevap verirse bu çözümün en önemli miladı olacaktır” açıklamasında bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan Halkların Demokratik Partisi’ne seslenen Şahin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle grubun temsilcisi olan kadınlara seslenmek istiyorum. Şu anda kadınlar yerel yönetimde çok güçlüler. Bunun acısını onlar çekti birebir yaşadılar. Onlar acıyı biliyorlar. Bu acı ile o acının bir farkı yok. Bu acıya sahip çıksınlar gereğini hep beraber yapalım. Gözyaşının rengi yok. Acının, ırkın, cinsiyetin rengi yoktur. Onlar ne acı çektiyse şimdi bu aile de o acıyı çekiyor, ben de aynı acıyı çekiyorum. O yüzden herkesin elini taşın altına koyup, bunu bir siyasi malzeme olarak görmeyip, bunun bir insani duruş olduğunu ve herkesin ahlaki olarak bunun arkasında durması gerektiğini görmesi lazım.”