Gaziantep'in tanınmış avukatlarından İsmail Akkaya'yı ofisinde öldüren Tuncay Keleş'in (50) duruşmada sarfettiği sözler, 'pişkinliğin bu kadarına da pes' dedirtti. Sanık Keleş, Akkaya'nın iyi bir insan olduğunu, onu öldürmediğini iddia etti. Keleş, "Kendimi nasıl savunacağımı bilmiyorum. Beni böyle bir durumdan kurtaracak tek avukat İsmail Akkaya’yı öldürmekten yargılanıyorum. Tanıdığım avukatlar içinde en nezihi" dedi. Bu arada baroların birlikteliği de dikkat çekti. Gaziantep Barosu'nun yanısıra pek çok ilin barosu şikayetçi ve müdahil oldu.

DURUŞMAYA VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Antalya'nın Alanya ilçesinde tutuklu bulunan sanık Tuncay Keleş (50) video konferansla, sanığı evinde sakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Temel K. ve taraf avukatları ile maktulün eşi Serpil Akkaya, 2 oğlu ve 2 kızı katıldı. Türkiye Barolar Birliği üyeleri ve Gaziantep'in de aralarında olduğu 10 ilin baro temsilcilerinin bulunduğu avukatlar da salonda hazır bulundu.

BAROLAR ŞİKAYETÇİ VE MÜDAHİL OLDU

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep Barosu'nun yanısıra Ankara, İzmir, Mersin, Hatay, Diyarbakır, Adana, Bursa, Şırnak, Kırşehir, Tekirdağ, Osmaniye Barosu ve Barolar Birliğinin olayla ilgili hem şikayetçi hem de müdahil olduğunu söyledi. Şarklı, duruşmaya video konferansla katılan sanığın suçlamaları kabul etmediğini belirtirken, soğukkanlı olduğuna dikkat çekti. Şarklı Akkaya'nın eşinin, duruşma esnasında sanığa tepki gösterdiğini de dile getirdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Mahkeme Başkanı Songül Akkuş, kimlik tespitinin ardından iddianameyi okudu. İddianamede, sanık Keleş hakkında, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, cinayet şüphelisini evinde misafir eden Temel K’nın ise suç delillerini gizlemekten cezalandırılması istendi.

TANIDIĞIM EN NEZİP AVUKATTI

Sanık Keleş, karşısında çok sayıda avukat bulunduğunu, kendisini nasıl savunacağını bilmediğini belirterek, "Beni böyle bir durumdan kurtaracak tek avukat İsmail Akkaya’yı öldürmekten yargılanıyorum. Tanıdığım avukatlar içinde en nezihi. Tek hatam yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış ilde bulunmuş olmak. İddianamede söylenenleri kabul etmiyorum" diye konuştu. Sanık Temel K. ise tek suçunun konservatuvar öğretmeni Keleş'i evine davet etmek olduğunu söyledi.

BARAN AKKAYA :BABAM RAHMETLE ANILACAK

Maktulün oğlu avukat Ahmet Baran Akkaya da insanlar ölünce rahmetle ya da lanetle anılacağını belirterek, babasının rahmetle, Keleş'in ise herkes tarafından lanetle anılacağını kaydetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, yaklaşık 6 saat süren yargılamanın ardından sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı Ekim ayına erteledi.

Çukur Mahallesi İsmail Say Sokak'ta, geçen yıl 18 Aralık'ta avukat İsmail Akkaya, ailesinin kendisinden haber alamaması üzerine polis eşliğinde çilingirle girilen bürosunda av tüfeğiyle öldürülmüş halde bulunmuştu. Haber Merkezi/AA