Gaziantepspor Futbol Şube sorumlusu Mustafa Kızıl, dün gerçekleştirilen antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Son haftalarda takımın ortaya koyduğu futbolun kaynağının takım içerisindeki uyum ve arkadaşlık ortamından geldiğinin altını çizen Kızıl, teknik heyetinden, kaptanına, yönetimine ve futbolcusuna kadar aile tablosunu tamamen oluşturduklarını söyledi. Galatasaray galibiyetinin anlamlı olması için Osmanlı deplasmanından da puanla dönmeleri gerektiklerini sözlerine ekledi. Takımın pırlanta gibi teknik heyete, kaptana, yönetime ve futbolculara sahip olduğunu belirten Kızıl, daha iyi yerlerde olmaları gerektiğini de vurguladı.

“GALATASARAY GALİBİYETİNİN ANLAM KAZANMASI İÇİN…”

Gaziantepspor’un özellikle son iki haftada oynadığı futboldan keyif aldıklarını belirten Kızıl, “Son iki maçtır gerçekten iyi bir mücadele sergiliyoruz. Futbolcularımız da çalışkan ve iyi niyetli isimler. Takım halinde hem defansı hem de hücumu çok iyi gerçekleştiriyor. Pırlanta gibi futbolculara ve teknik heyete sahibiz diyebilirim. Galatasaray maçında da bu uyumu sahaya yansıttılar ama önemli olan bunu seriye dönüştürebilmek. Galatasaray maçındaki galibiyetin anlamlı olması için Osmanlıspor maçını da kazanmak zorundayız. Üstümüzdeki Anadolu takımlarının hiç birisinin kadrosunun bizden daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Şanssızlık ve talihsizlik olarak değerlendirebileceğimiz bir çok puan kaybı yaşadık. Bu takım puan durumunda daha üstte olması gerekiyor” dedi.

“HOCAMIZ GERÇEKTEN ÇALIŞKAN VE DÜRÜST”

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu’nun hırsı ve çalışkanlığından da oldukça mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Kızıl, “Gerçekten çalışkan, hırslı ve dürüst bir teknik direktöre sahibiz. Şuana kadar kendisinden memnunuz. İyi niyetli, karakterli ve işini iyi yapan bir futbolcu grubuna sahibiz ve Mutlu Topçu’da bunu iyi yönetiyor. Takımın özellikle son haftalardaki yakaladığı grafikte doğru işler yaptıklarının adeta kanıtı niteliğinde” dedi.

“CESUR KAPTAN!”

Gaziantepspor takım kaptanı Elyasa Süme’den de övgüyle bahseden Mustafa Kızıl, “Gaziantepspor, Elyasa Süme gibi bir kaptana sahip olduğu için gerçekten şanslıdır. Kendisi cesur, istekli, hırslı ve bize gerçekten çok yardımcı oluyor. Kulüpte sorumlulukları da çok üst düzeyde ve bana olsun hocamıza olsun gerçekten çok yardımcı oluyor. Kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum, gerçekten bu takımın kaptanlığına da çok yakışıyor” dedi.

“ORKAN AVRUPA ŞAMPİYONASINI HAK EDİYOR”

Takımda bulunan özellikle genç futbolcuların çok iyi seviyede olduğunu belirten Kızıl, “Takımdaki tüm futbolcularımız karakterli insanlardan oluşuyor. Genç futbolcularımız yaşlarına rağmen büyük profesyonellikle çalışıp, işlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorlar. Bu takımdan EURO 2016 kadrosuna bir ya da iki futbolcumuzun çağrılmasını bekliyorum. Özellikle Orkan Çınar şuana kadar oynadığı futbolla bunu hak ediyor. Yetenekli ve özel bir futbolcu. Onu tribünden izlemek bile keyif veriyor ve günümüz futboluna da uyan bir stile sahip. Hem ofansif olsun, hem de defansif anlamda önemli işler yapmak istiyor. Galatasaray maçında takımın en çok koşan ismi olması bile bunları gösteriyor. Hücumda oynamasına rağmen bunu başarması alkışı hak ettiğini gösteriyor. Umarım çok daha iyi yerlere geleceğiz, başkanımız, yönetimiz ve teknik heyet olarak bizlerde daha iyi işler başarmak için çalışacağız” diye konuştu.