Pidenin gramajı arttı, fiyatı da zamlandı… Bugünden geçerli olmak üzere 50 kuruşa satılan pidenin tanesi 70 kuruşa çıktı. Gramaj ise 150'den 200'e yükseltildi. Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, "Bir pide 70 kuruş, bir kilogram pide 3,50 lira oldu. Fiyatı 20 kuruş arttı. Ona da bu zamanda zam demiyoruz" dedi.

Sarı, oda yönetimi olarak son günlerde Türkiye'de yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti. Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odasının Gaziantep halkına kaliteli ekmek sunmak için çalıştığını kaydeden Sarı, ''Pidenin kalitesini artırmak için gramajında artışa gittik. Oda yönetimi olarak yaptığımız çalışmalar sonuncunda pidenin gramajını 150'den 200 grama çıkardık. Gramajı artırmakla ekmeğin hem donmasını önlemeyi, hem de kalitesini arttırmayı hedefledik. Bir pide 70 kuruş, bir kilogram pide 3,50 lira oldu. Fiyatı 20 kuruş arttı. Ona da bu zamanda zam demiyoruz" diye konuştu.

FİYAT BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Sarı, yeni gramaj ve fiyat düzenlemesine yarından itibaren geçileceğini kaydetti. Oda için logo çalışması yaptıklarını belirten Sarı, ayrıca odaya kayıtlı esnafların dükkanlarına oda numarası asacaklarını söyledi.

SURİYE EKMEĞİ TÜKETİLMİYOR

Kente Suriyeli sığınmacıların gelmesi dolayısıyla üretilmeye başlanan "Suriye ekmeği"ne dikkati çeken Sarı, bu konuda da çalışma yürüttüklerini kaydetti. Sarı, şöyle devam etti: ''Suriye ekmeğini Gaziantep halkı tüketmiyor. Suriyeliler kendi ihtiyacı olan ekmeği üretiyor. 'Suriye ekmeği üretilmesin' demiyoruz. Suriye ekmeği her yerde satılıyor. Bununla ilgili satış noktaları olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." Sarı, kentte şu anda bir fırının "Suriye ekmeği" çıkardığını söyledi. Fırınları doğalgaza geçirmek için de çalışma yürüttüklerine değinen Sarı, 65 fırının doğalgaza geçtiğini kaydetti. AA