Sarı, lahmacunun ve tırnaklı pidenin ‘Coğrafi İşaretini’ aldıklarına işaret ederek, Gaziantep halkına kaliteli ekmek yedirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Genel Kurul Toplantısı Zümrüt Düğün Salonu’nda yapıldı. Mevcut başkan Abdullah Sarı tek liste ile seçime giderek yeniden başkan seçildi. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seddar Kıratlı’nın divan başkanlığını yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

PLAKET TÖRENİ YAPILDI

Oylamanın ardından plaket töreni yapıldı. Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası tarafından, Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gaziantep Esnaflar ve Sanatkarlar Oda Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve emeği geçen üyelere plaket takdim edildi.

YAZICI: BİZ NE YAPTIYSAK, BİRLİKTE YAPTIK

Plaketini GESOB Yönetim Kurulu üyesi Seddar Kıratlı’nın elinden alan Yazıcı, biz ne yaptıysak hep birlikte yaptık. Biz beraberiz. Büyüklerimiz sayesinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

KÜSBEOĞLU: BİZDE GÖREV AŞKI VAR

Törene gecikmeli gelen GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep’te bir ilçenin genel kurulunda olduğunu belirtti. Emeği geçen üyelere plaket takdimi yapan Küsbeoğlu, şunları söyledi: “Bizde görev aşkı var. Durmak yok. Ben yıllardan beri görev aldığım zamanlarda, gücümüzün yettiği kadar layiğıyla gerekeni yaptık. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

SARI: KALİTELİ EKMEK YEDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Törenin ardından konuşan Başkan Abdullah Sarı, lahmacunun ve tırnaklı pidenin ‘Coğrafi İşaretini’ aldıklarına işaret etti. Gaziantep halkına kaliteli ekmek yedirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Sarı, şunları aktardı: “Görevi yaptığımıza inanıyoruz. Bayrak yarışında yeniden devam edeceğiz. İnşallah esnafımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni ekibimle var gücümüzle çalışacağız. Esnafımıza hizmet etmeye geldik ve etmeye devam edeceğiz. Gaziantep’te kaliteli ekmekle ilgili çalışmalar yaptık. Gaziantep’te hijyen ve sağlıkla ilgili de çalışmalarımız var. Tırnaklı ekmeğin ve lahmacunun, ‘Coğrafi İşaretini’ aldık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da yeni yönetimle, daha hızlı ve iştahlı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Kaliteki Ekmek ile ilgili komisyonla çalışmalarımıza devam eiyor. Bu süreçten sonra daha hızlı çalışmalar yapacağız. Gaziantep halkına kaliteli ve hijyenli ekmek yedirmekle ilgili son sürat çalışmalarımıza oda olarak devam edeceğiz.”

İŞTE SARI'NIN LİSTESİ

Karşısına rakip çıkmayan 847 üyesi olan mevcut başkan Abdullah Sarı, 346 katılımın sağlandığı kongrede, 7 oy geçersiz olmak üzere; 339 delegenin oyunu alarak yeniden başkan oldu.

Sarı’nın yönetim listesinde şu isimler bulunuyor:

İrfan Öztoprak, Ali Korurer, Bilal Çelik, Hamza Arık, Adem Vurucu, İbrahim Etem Yılmaz

HABER: AYŞEGÜL BAĞCI