Ürettiği elyaf ve ipliği, aralarında hammadde ithalatı yaptığı ülkelerin de bulunduğu 35 ülkeye satan firma, gelecek yıl aylık üretimini 6 bin tona, ihracatını da 40 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık veren firma, çöpten toplanan atıkları hastanelerde kullanılabilecek hijyenik malzemelere ve su emiciliği yüksek ürünlere çeviriyor. Gama Elyaf ve İplik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kaplan, pet şişeleri ipliğe dönüştüren öncü firmalardan biri olduklarını belirterek, 2016 yılından beri üretim yaptıklarını söyledi.

YURTDIŞINA SATILIYORLAR

Kullandıkları pet şişelerin büyük kısmını yurt dışından ithal ettiklerini anlatan Kaplan, "Türkiye'de ve yurt dışında bazı markaların kullanımı için imalatlar yapıyoruz. Kullandığımız ham maddelerin büyük bir kısmını ABD, Almanya, Belçika gibi ülkelerden alıyoruz. Bu pet şişeleri kendi tesisimizde kırıp, yıkıyoruz. Bunların içine nihai kullanım yerlerine uygun olarak çeşitli kimyasallar katarak su emiciliğini artırıp, polyester elyaf haline getiriyoruz. Bu elyafları kendi imalathanemizde ipliğe dönüştürüp hem yurt içine hem de yurt dışında satıyoruz." AA