Şahinbey Belediyesi, şehit ve Gazi yakınlarını ev sahibi yapa bilmek için TOKİ ile birlikte imzaladığı ortak protokolde ikinci müjdeyi verdi.

Şahinbey Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi arasında geçtiğimiz günler şehit aileleri ve gazilerin ev sahibi olması için özel konut protokolü imzalanmıştı. Daha önce yüzde 10 olarak belirlenen peşinat, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yoğun çalışması sonrasında ortadan kaldırıldı. Şehit ve Gazi yakınları Mavikent mahallesinde kendileri için yapılacak konutlara peşinat ödemeden 20 yıl vade ile sahip olabilecekler.

PEŞİNAT VERİLMEYECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut teslimatlarını 2017 yılında yapmayı planladıklarını aktararak, “Son zamanlarda özellikle terör münasebetiyle ortaya çıkan mücadelede, güvenlik kuvvetlerimiz hayatlarını kaybediyorlar. Yaralanarak Gazi olan güvenlik güçlerimiz var. Şehit yakınları ve Gazilerimiz için Şahinbey sınırları içerisinde Mavikent Mahallemizde 40 bin metre kare alan üzerine TOKİ ile protokolümüzü imzaladık. Arsa Şahinbey Belediyesi ve TOKİ’ye ait. İnşaatımızda inşallah birkaç ay içerisinde hızlı bir şekilde başlayacak. Konutlar 2017 yılı içerisinde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teslim edilecek. En öneli gelişme ise TOKİ ile yapılan görüşmeler sonrasında 2+1 konutlarda peşinat kaldırıldı. Herhangi bir kar edilmeden şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, 20 yıllık ödeme imkânıyla konut sahibi olacaklar. Üstelik artmayan taksitlerle yaklaşık 375 TL gibi bir rakamla konutlarını ödeme imkânına sahip olacaklar. Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz kira öder gibi değil de bir hediye gibi konut sahibi olacaklar” dedi. HABER MERKEZİ