Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, 6284 sayılı yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zor, 6284 sayılı yasa ile kadına yönelik ve aile içerisinde şiddete yönelik ciddi düzenlemelerin getirildiğini söyledi. Zor, “Zihinlerde değişiklik yaratmak çok kolay bir süreç değil, bu zaman gerektiren, zor ve meşakkatli bir süreçtir ancak biz pes etmeyeceğiz. Yasanın toplum tarafından iyi algılanması için elimizden gelen her türlü çabayı ve emeği göstereceğiz” ifadelerinde bulundu.

ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Kadına karşı şiddetin devam ettiğini belirten Zor, “Ramazan ayı gibi manevi bir ayda bulunmamıza rağmen şiddet vakalarının yaşandığını ve devam ettiğini görüyoruz. Yasayı çıkartmak şiddetin önlenmesine tek başına yeterli olmuyor. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, toplumun çıkan yasaları içselleştirmesi ve hayatına tatbik etmesi ile ancak yasalar hayat bulabiliyor. Yasanın yeni olması dolayısıyla belki bu ikinci aşama uygulamada biraz zayıf kalmış gibi görünebilir” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yasanın toplum tarafından kabul görmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Zor konuşmasını şu şekilde sürdürdü:“İlimizde yasanın toplum tarafından kabul görmesi, hayata tatbik edilmesi için gerekli eğitim çalışmalarını hem Sosyal Hizmetler Merkezimizde hem de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizde yapıyoruz. Sosyal Hizmetler Merkezimizde aile içi iletişim, aile içi eğitim seminerleri ile bu konuları işliyoruz. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde şiddet uygulayan erkeklere yönelik öfke kontrolü konusunda eğitimler düzenliyoruz. Buradaki gayemiz 6284 sayılı yasanın iyi bir şekilde anlaşılmasıdır. Bunun hayata sağlıklı bir biçimde geçirilmesi, nihai hedef olarak da kadınlarımızın şiddet görmemesini temin etmeye yönelik çalışmalar yürütmektir.”

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Farklı sosyo-ekonomik düzeyde olan bireylerin şiddete karşı yaklaşımlarını anlatan Zor, “Şiddet olgusu sadece sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde var demek doğru değil çünkü yapılan araştırmalar üniversite çağındaki kişilerin de, üniversite eğitimi almış kişilerin de şiddet uyguladığına dair veriler ortaya koyuyor. Görünürde eğitim almış kişilerin yasaya ulaşma ve yasadan faydalanma, şikayet etme gibi olguları daha yüksek” ifadelerini kullandı.Kadına karşı şiddette eğitimin önemli bir rol aldığına değinen Zor, “Ancak eğitim tek başına yeterli bir olgu değildir. Bunun önlenmesi için toplum içerisinde kadının biraz güçlendirilmesi lazım. Kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli bir konudur. Bizim kurum olarak yapacağımız konu aile içerisinde kadını güçlendirmektir. Kadınlarımızı eğitmemiz gerekir çünkü şiddeti uygulayan erkeklerimizin anneleri kadınlardır. Annelerimizi iyi bir şekilde eğitirsek çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirecekler ve toplumdaki şiddet olgusu daha az olacak diye düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. İHA