Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi'nde yapımına başlanan 300 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in ülkedeki önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu ifade etti. Şimşek, bu gelişimi tek koldan ilerletmenin yeterli olmadığını, bu yüzden sanayi ve ticareti geliştirirken sağlık, turizm gibi diğer faktörlerin de kente daha fazla katkı sağlayabilecek düzeye getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

HASTANE SAYISI 29'A ÇIKTI

Gaziantep'teki hastane sayısının iktidarda bulundukları süre içerisinde 12'den 29'a çıktığını, yatak kapasitesinin ise katlandığını vurgulayan Şimşek, 300 yataklı hastane için de 7 Haziran öncesi söz verdiklerini bildirdi. Gaziantep'in ülkedeki önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu ifade eden Şimşek, bu gelişimi tek koldan ilerletmenin yeterli olmadığını, bu yüzden sanayi ve ticareti geliştirirken sağlık, turizm gibi diğer faktörlerin de kente daha fazla katkı sağlayabilecek düzeye getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

SAĞLIK İHRACAT ÜSTÜNE DÖNECEK

Şimşek, bu kapsamda kenti sağlık ihracat üstüne dönüştürmeyi planladıklarına işaret ederek, şunları söyledi: "Bu anlamda bin 875 yataklı şehir hastanesi kurmak istiyoruz. Bu hastane değil, sağlık kompleksi. Yatırımı fiziken başlatmak üzere olduğumuz bir sağlık kompleksinden bahsediyorum. Bu yatırım Gaziantep'i Ortadoğu'nun sağlık, tedavi üssüne dönüştürecek. Nasıl ki insanlar ABD'deki ve Avurpa'daki kliniklere gidiyorlar, artık Gaziantep'e de gelecekler. Yani Gaziantep sadece Zeugma, doğal güzellikleri, inovasyonu veya sanayisiyle ülke gündemine gelmeyecek. Bunun yanında sağlıkta da ciddi bir aşama kaydedeceğiz."

GAZİRAY PROJESİ

Geçmişte toplanan 100 liralık verginin 80 liradan fazlasının borçların faizine gittiğini anımsatan Şimşek, oluşturulan 2016 yılı bütçesinde 100 liralık vergi gelirinin 24 lirasını eğitime, 21 lirasını sağlığa, 21 lirasını da sosyal güvenlik kurumuna aktaracaklarını, kalan kısmının da işçi, memur, öğrenci, çiftçi, genç ve esnafa destek olarak aktarılacağına değindi.

Şimşek, bir süredir gündemde olan Gaziantep'e yapılacak Gaziray Projesi'nin önümüzdeki hafta ihalesinin tamamlanacağını ifade etti.

YENLİKAYA BİLGİ VERDİ

Vali Ali Yerlikaya'nın son 12 yıldaki Gaziantep'te yapılan sağlık yatırımlarını anlattığı törende, konuşmaların ardından Bakan Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Vali Yerlikaya,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bazı milletvekilleriyle butonlara basarak devlet hastanesinin temelini attı.