(İHA) - Gaziantep’te son günlerdeki yoğun yağışlar nedeniyle yollarda biriken suların hem sürücülere hem de vatandaşlara zor anlar yaşattığı bildirildi.
Bu konuda iddiada bulunan Yurttaş Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, yol çalışmalarına yapılma aşamasında dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Şehir merkezlerinde yoğun yağışlar olduğu dönemlerde hatalı yapılan yollardaki su birikintilerinin araçların geçişi sırasında vatandaşların üzerini kirlettiğine dikkat çeken Peri, “Yollar yapılıyor, kaldırımlar yapılıyor. Bunun tamamı vatandaşın daha rahat hareket etmesi için yapılıyor ancak yol yapılırken dikkat edilmesi gereken yolun eğimlerinin vatandaşın üzerine su sıçratmayacak şekilde olmasına dikkat etmek gerekiyor. Yollar yapılırken, asfalt dökülürken eğer standartlara uygun yapılırsa vatandaş rahat eder ve üzerine su sıçramadan rahat yürüyebilir. Şu an gördüğümüz yere baktığınızda kentin birçok yerinde benzer sorunlar var. Sadece yapan ve kontrol edenin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
Oynayan kaldırım taşlarının tamir edilmesi gerektiğini, yağışlı havalarda üzerini basılmasıyla vatandaşların elbiselerinin kirlendiğini ve zor durumda kaldığını vurgulayan Ali Peri, şöyle devam etti:
”Gaziantep’te yolların iyileştirilmesiyle özellikle kaldırımlarda büyük bir çalışma yapılmakta. Bu çalışma yapılırken amaç vatandaşın daha rahat hareket etmesini sağlamak içindir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama kaldırımlarda özellikle işçilik olarak daha çok özen gösterilmelidir. Vatandaş yağmurlu havalarda yolda yürürken kaldırım taşına bastığında üzerine su sıçramayacak şekilde tedbir alınmalıdır. Aksi halde vatandaş kaldırım taşına bastığında üzerine su sıçrar ve yapılan tüm emeğin boşa gittiğini görürüz.”