CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP iktidarında şehit aileleri ve gazilerin sağlık hizmetlerinde milletvekilleri ile aynı haklara sahip olacaklarını söyledi.

Öncelikli olarak şehit aileleri ve gazilerin sağlık haklarında iyileştirmeler yapacaklarını belirten Peri, “CHP iktidarında milletvekillerinin sağlık hakları neyse, aynı hakları tanıyacağız. Ülkesi için sağlığını kaybeden bir gaziden sağlık ücreti alınır mı? Ya da evladını, eşini, babasını kaybeden bir şehit yakınından. Hepimizin onlara minnet borcu var. CHP olarak biz de milletvekili ne kadar sağlık haklarından faydalanıyorsa, şehit yakınları ve gazilerimiz de faydalanacak” dedi.

YÜKSEK KURULU OLUŞTURACAĞIZ

Şehit yakınları ve gazilerin en önemli sorunlarından birisinin de bürokratik işlemler olduğuna dikkat çeken Peri, “Evladının şehadet belgesini ve haklarını alamayan bir şehit yakını kapı kapı dolaşıyor. Protez alamayan bir gazimiz yine aynı şekilde. Derdimizi anlatacak bakan bulamıyoruz diyorlar. CHP iktidarında bu mağduriyetleri son vereceğiz" diye konuştu.

MAAŞLAR İYİLEŞECEK

Peri, şehit ve gazi ailelerine maaşlarını iyileştirme sözü de verdi. Şehit anne ve babasının ayda 700’er lira maaş aldığını belirten Peri, “CHP iktidarında maaşlar iyileştirilecek. Oğullarını feda eden aileler, hak ettiği ücreti alacak. Operasyona giderken kazada ölen ya da askeriye bünyesinde iken ölen askerlerimizin yakınlarından şikayetler alıyoruz. Şehadet Belgesi olmasına rağmen aylık bağlanmıyor. Şehit yakınlarının mahkemelerde ve Devlet dairelerinde maaş mücadelesine son vereceğiz. Şehit ailesi haklarını alacaklar” ifadelerini kullandı. BÜLTEN