Bilgilendirme toplantısı düzenleyen perakendeciler, eğitim atağı başlatarak, turistleri Gaziantep’e davet etti.n İpekyolu Perder Başkanı Vedat Cergibozan perakende sektörünün iyi bir yere geldiğini ve bu sektörü daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, vatandaşlardan destek istedi.

SURİYELİLER OLUMLU YANSIDI

Suriye’den Gaziantep’e yoğun göç yaşanmasını da olumlu bulan Cergibozan, hükumet tarafından Suriyelilere çalışma izni çıktığından Suriyeli eleman çalıştırabildiklerini aktardı. Güvenlik sorunlarına da değinen Vedat Cergibozan, Gaziantep’i tehdit eden hiçbir sorunun olmadığını söyleyerek herkesi gezmek dolaşmak için kente davet etti.

MÜCADELE VERİYORUZ

Vedat Cergibozan, “Toplantımızın amacı, Türkiye Perakendeciler federasyonu ve İpekyolu Parder’in işbirliğiyle, Gaziantep insan kaynakları hakkında, üyelerimiz bilgilendirmek. Üye bilgilendirme toplantısına, yaklaşık 20 tane üyemiz var 12 tane firm katıldı. Burada eğitmenimiz tarafından gerekli bilgileri almaya çalışıyoruz. Türkiye perakende sektörü özellikle marketler, son yıllarda atağa geçti. Şu anda Türkiye’nin her yerinde, yerel perakendeciler belli bir atağı yakaladılar. Türkiye Perakendeciler federasyonu ve İpekyolu Parder’in olarak üyelerimize çeşitli eğitimlerden geçirerek işi bir tık daha yukarıya taşımak için, mücadele veriyoruz" dedi.

KALİTELİ ÜRÜNLER SATIYORUZ

"Gaziantep’e yoğun Suriye göçlerinin yaşanması perakendecilere olumlu yansıdı" diyen Cergibozan, "Son zamanlarda hükümetin almış olduğu kararla birlikte, Suriyeli göçmenleri de artık çalıştırabiliyor olmamız, bu alanda iyi oldu. İnşallah, umuyorum ki perakende sektörü iyi bir yere gelir. Vatandaşlarımıza olan tek temennim, Türkiye’nin her yerinde yerel perakendeciler destekleniyor. Ancak bölgemizde diskonto mağazaların amansız büyümelerinden dolayı, yerel perakendecilere destek verilmesini istiyoruz. Zaten halkta destekliyor. Birde inanıyoruz ki, perakendeciler her zaman için diskont mağazalar ve ulusal mağazalara göre daha uygun fiyata daha kaliteli ürünler satıyorlar" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Cergibozan, "Çünkü, ne olduğu bilinmeyen ürünler satarak sadece fiyat anlamında bakışması çok doğru değildir. Çünkü, aldıkları ürünlerin birçoğunda, şikayetler geliyor. İşte diskont aldık şu oldu bu oldu. Ama bizler marka satıyoruz. Gerek dünya çapında, gerekse Türkiye çapında, bilinen ürünleri satıyoruz. Vatandaşlarımız, bu konuda bizi destekliyorlar desteklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her tarafında, bir takım olaylar oluyor Özellikle Gaziantep’te sanki terör varmış gibi söylentiler oluyor. Gaziantep çok güvenli bir şehirdir. Gaziantep’in her sokağında her caddesinde 24 saat boyunca, rahatlıkla gezebilir. Herkesi Gaziantep’e davet ediyoruz. Gaziantep, gerçekten batının İstanbul’dur. Gaziantep’i çok seviyoruz. İnsanların buraya gelip tatil yapmasını gezmesini tavsiye ediyorum zaten dünyada da Gastronomi şehri oldu” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ