Kent Konseyi'nde söz alan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Onkoloji Hastanesi'nin uzak oluşu nedeniyle üniversite bünyesinde yeni onkoloji hastanesinin yapılması için proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Coşkun'un konuşması sırasında hastane için yıllık 157 milyar kira ödüyoruz sözleri Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nu şaşırttı. Doğan, "Onkoloji hastanesi vatandaşların parası ile yapıldı. Burada üniversitenin kuruş parası yok" derken, Konukoğlu, "Bu hastane bizim paralarımızla yapıldı. En çok yardımı biz yaptık, trilyonlar verdik. Kirayla Antepli mi kullanıyor? Hem para vereceğiz hem kiralayacağız? Verdiğimiz paralar ne oldu?" dedi.

COŞKUN:4 KM UZAK

Yavuz Coşkun, Onkonoji Hastanesi'nin Tıp Fakültesine uzak oluşunun hizmet kalitesini düşürdüğünü, sıkıntılar yaşandığını, Onkoloji Hastanesi'nin ana gövdeden ayrı oluşu, 4 km uzakta oluşu nedeniyle yolda ölümlerin yaşandığını, haklarında onlarca dava açıldığını belirterek, "Üniversitede 20 bin metrekarelik bir alanda onkoloji hastanesi için proje çalışması yapıyoruz" dedi.

DOĞAN:MANTIKLI DEĞİL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan ise Rektör'ün Onkoloji Hastanesi ile ilgili sözleri üzerine, "Onkoloji hastanesi vatandaşların parası ile yapıldı. Burada üniversitenin kuruş parası yok. Üstelik yanında genişleme alanı da var. 10 milyon doların üzerinde son teknoloji araçlar alındı. Üniversiteye gidiş geliş 2 km'dir. Yolda niye insanlar ölüyor? İnsanlar kemoterapi görüyor. Onkoloji'nin üniversite bünyesine alınması mantıklı değil" dedi.

COŞKUN:KİRADA OTURUYORUZ

Rektör Coşkun yeniden söz alarak, "Kirada oturuyoruz. 4 km hakikaten sıkıntı. Uzaklıkla ilgili yaşanan sıkıntılar dava konusu olmaya başladı. Hastamızı öldürdünüz diyorlar. Hasta emar, tomoğrafi için oradan oraya gidip geliyor" dedi.

DOĞAN:KİME KİRA ÖDÜYORSUNUZ?

Celal Doğan Rektöre, "Kime kira ödüyorsunuz?" diye sordu. Rektör Coşkun, " Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'na kira ödüyoruz. Ayda 157 milyar lira" dedi.

KONUKOĞLU:EN ÇOK PARAYI BİZ VERDİK

Bu sırada Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu söz alarak, "Bu hastane bizim paralarımızla yapıldı. En çok yardımı biz yaptık, trilyonlar verdik. Kirayla Antepli mi kullanıyor? Hem para vereceğiz hem kiralayacağız? Verdiğimiz paralar ne oldu? Niye kira vereceğiz?" dedi.

ALİ SERİNDAĞ:ONKOLOJİNİN KİRASI DÜŞÜK BİLE

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ise, Fatma Şahin döneminde kiralanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı binasına ayda 900 bin lira kira ödendiğini belirterek, Onkoloji hastanesi için ödenen kiranın düşük bile olduğunu söyledi. Serindağ, "Bu kira konusunun gündeme gelmesi pek şık olmadı" dedi.

ALAADDİN DEMİRCAN:ANKARA'DA 4 MİSLİ ALINIYOR

Alaaddin Demircan da söz alarak, "Üniversiteden kira alıyoruz. Ankara'da da hastanemiz var. Buranın kirasının 4 mislini sağlık bakanlığından alıyor. Rektöre sözümüz var, aylığı düşüreceğiz. Üniversiteye yardım ediyoruz, fakirlerin ilaçlarını alıyoruz, broşür yaptırıyoruz. Biz hasta yakınlarının kalması için Umut Evini açacağız. Son günlerde bizi kim görse arsa satıyormuşsunuz, onkolojiyi satıyormuşsunuz diyor" dedi. Meral KINACILAR