Gaziantep’in kültür elçileri Ahmet Ümit ile Tahir Tekin Öztan, GAÜN Bisiklet Kulübü üyeleriyle birlikte 2. Uluslararası Gaziantep Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali’nin tanıtımı için pedal çevirdi.

Yazar Ahmet Ümit ile Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, bu yıl 2.’si yapılacak olan Uluslararası Gaziantep Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali’nin tanıtımı için GAÜN Bisiklet Kulübü üyeleriyle birlikte Gaziantep Lisesi önünden Şirehan’a kadar şehir içinde tur attı.

Gaziantep’in tanıtımı adına yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliğe imza atan Ahmet Ümit ile Tahir Tekin Öztan, geçtiğimiz yıl başarıyla yapılan Uluslararası Gaziantep Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali’nin 2.’sini gerçekleştirecek.

Festivale dikkat çekmek için GAÜN Bisiklet Kulübü’nün 30 üyesiyle işbirliği yapan Ümit ile Öztan, tanıtım amacıyla Gaziantep Lisesi önünden başlayarak Atatürk Bulvarı, Karagöz, Elmacı Pazarı güzergahından Şirehan’a kadar pedal çevirdi.

Bisiklet turu öncesi açıklamada bulunan Yazar Ahmet Ümit, şunları söyledi:“Biz festivalimize ilgi uyandırmak için bugün GAÜN Bisiklet Kulübü bizimle dayanışma içine girdi ve festivalimizin duyurusu için Gaziantep Lisesi önünden Şirehan’a gideceğiz. Bu festivali geçen yıl Tahir Tekin Öztan ile beraber gerçekleştirdik. Bu çok değerli üniversiteli arkadaşlar bize destek veriyor. Biz bunu bütün Gaziantep’teki herkesten bekliyoruz. Bir festivalin gelenekselleşmesi, sonsuza kadar yaşatılması için bu şart. Gaziantep marka şehir olmaya aday bir şehir, dünya kültür başkenti olmaya aday bir şehir ama bunun için değerlerimizi öne çıkarmamız lazım. Bu değerlerimizden bir tanesi de Gaziantep mutfağıdır. Bunun içinde 1885 yılında yapılan Şirehan’ı geleneksel anıt binadır, burası Gaziantep’in tarihine vurgu yapan, tarihini gösteren değerli binalardan biridir. Bu anıt binanın isminden yola çıkarak bu değerimize yeme, içme kültürümüzü açığa çıkarmak istedik. Bunun için bunu yapıyoruz.”

GAÜN Bisiklet Kulübü üyelerinin verdiği desteğin kendileri için önemine değinen Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ise şöyle konuştu:“Gaziantep Üniversitesi’nin bisiklet kulübüne çok teşekkür ederiz. Bu gençler bize destek olduğu müddetçe biz her şeyi yaparız. Gaziantep için, bizim için anlamlı bir destektir.”

2. Uluslararası Gaziantep Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali’nin resmi açılışı bugün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımı ile Şirehan’da yapılacak. İHA