Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri iftarda bir araya geldi. OBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, eski Ramazanların anlamlı olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Seyirtepe Tesislerinde yapılan iftar programına, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu, Araştırmacı Yazar Halk Bilimci Gonca Tokuz, kurul üyeleri ile diğer davetliler katıldı. Gaziantep Sanayi Odası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Akkaya, Ramazan ayının tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini diledi.

PAYLAŞIMLAR ARTMALI

Bütün katılımcılara teşekkür eden Akkaya, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak zaman zaman çeşitli aktiviteler de bir araya geliyoruz. Bu vesile ile kaynaşıp paylaşımlarımızı arttırmaya gayret ediyoruz. Bu güzel ve anlamlı yemekte de sizlerle ve üyelerimizle birlikte olmanın sevincini, keyfini yaşıyoruz. Tabi ki her çalışma bir emek ister. Bu iftarın organizasyonunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

ANISINI PAYLAŞTI

Ramazan ayında yaşadıkları anılarını paylaşan Akkaya, “Okulda öğlenci olduğumuzda iftarımızı simit su ile açar, hemen eve koşardık. ‘Köy evi’ denilen ve herkesin evlerinden getirdiği yemekler ile şenlenen sofrada iftar açardık. Çocuklara içinde para ve şeker olan mendiller dağıtılırdı. Köz ateşinde horoz şekerleri yapılırdı. Gerçekten tadına doyum olmazdı. ’Topun sesini kim önce haber verecek’ diye heyecanla beklerdik. Ne güzeldi gerçekten bazılarımızın hiç yaşamadığı, eski Ramazanlar. Dün yaşanırken, bugün hiç yaşanmadılar. Kentliler, köylüler farklı yaşasalar da ramazanları, hepsi için de akıllarda kalan tatlı hatıralar var. O günleri yaşayanlar aslında çok şanslı. Yaşayan da kaldı mı bilinmez bu hayatta ama değerlerimizin birçoğunu yavaş yavaş kaybediyoruz” diye konuştu. Daha sonra, Araştırmacı Yazar Halk Bilimci ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Gonca Tokuz Ramazan ayının gelenekleri ve göreneklerini anlattı. HABER MERKEZİ