Anlaşma kapsamında 22’si büyükşehir ve 27 ilde ittifak yapma kararı alındı. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek. Gaziantep’te CHP yönetimlerinin tüm uğraşlarına rağmen Gaziantep Büyükşehir İyi Parti’de kaldı. İlçe paylaşımlarında da CHP’nin dışlandığı görüldü. Gaziantep’te Büyükşehir’in yanısıra Nizip, Nurdağı, Yavuzeli ilçeleri İyi Parti’ye bırakıldı. Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkamil’de her iki parti kendi adayını çıkaracak.

chp25.jpg

27 İLDE İTTİFAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün basının karşısına çıkarak ittifak protokolünü imzaladı. Anlaşma kapsamında 22’si büyükşehir ve 27 ilde ittifak yapma kararı alındı. 12 büyükşehir ve 16 ilde CHP'nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti'nin adayları desteklenecek. Gaziantep’te Büyükşehir İyi Parti’de kaldı.

O İLÇELERDE HERKES KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK

İlçe paylaşımlarında da CHP’nin dışlandığı görüldü. Gaziantep’te Büyükşehir’in yanısıra Nizip, Nurdağı, Yavuzeli ilçeleri İyi Parti’ye bırakıldı. Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkamil’de her iki parti kendi adayını çıkaracak. Merkez ilçelerde parti il yöneticileri isterlerse ortak aday da çıkarabilecek.