Gaziantepspor Taraftarlar Derneği eski Başkanı Necati Kanalıcı, Passolig uygulamasının son derece yanlış olduğunu ve kart almak isteyenlerin, bankadan kredi alma ile eşdeğer sorgulamaya tabii tutulduğunu söyledi. Yaşadığı passolig kartı teşebbüsündeki gelişmeleri mail yoluyla Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine aktaran Necati Kanalıcı, “bu gidişle statlarda maçları izleyecek seyirci bulunamayacak”dedi.

Gaziantepspor’un eski taraftarlar derneği başkanı olan ve sporseverlerin haklarının korunması gerektiğini ifade eden Necati Kanalıcı’nın, TFF’ye yaptığı şikayet şöyle:

“Sayın yetkili

Yeni uygulamaya konulan passolig banka kartına müracaat ettim. Kurye kartı getirdi.

Gelen kurye nüfus cüzdanımı alarak künye bilgilerimi sözleşme arkasına iliştirilen ilave kağıda aktarmak istedi. Ben de o kuryeye “benim annemin kızlık soyadı dahil bütün bilgilerimi ilk müracaatta verdim, tekrar bunu niçin istiyorsunuz” dedim.

Kurye “Banka böyle talep ediyor” dedi. Bunun üzerine elinden nüfus cüzdanımı alarak passolig kartını almadan kuryeyi gönderdim. Passolig iletişim hizmetlerini arayarak konuyu ilettim. “Ben maça gitmek için kart istiyorum. Kredi kartı talep etmedim, bu işi niçin bu kadar zora sokuyorsunuz. Gelen kurye elemanının eline ben bütün bilgilerimi niçin vereceğim? Yarın benim başıma bir iş gelse bunun sorumluluğunu siz taşıyacak mısınız?” dedim.

Bu sözlerime karşılık bunu yapmak zorunda olduklarını ifade ettiler.Ben de haliyle Kartımın ön ödemeliye çevrilerek tekrar gönderilmesini istedim. Bu kez “Kart bedeli gelen karta aittir, yenisi için tekrar ücret ödemeniz gerekli”dediler.. Ben de o yetkiliye “maça gitmek zorunda değilim. Bu ülkede futbolu bitirmek için herhalde passolig kartı ile sizi memur ettiler “ cinsinden ifadelerle telefonu kapattım. Bilgilerinize sunarım.