Bu sezon uygulamasına kesin olarak geçecek olan Passolig için Gaziantepspor farklı hesap yapıyor. As Başkanı Bülent Konca, Passolig’in farklı uygulamalarla çok geniş kesimlerin kullanabileceği bir konuma geleceğini ve Gaziantepspor olarak hedeflerinin 900 bin kart satmak olduğunu söyledi.

Celal Doğan Tesisleri’nde düzenlenen toplantı ile Passolig kartının tanıtımı yapıldı. Toplantıda Gaziantepsporlu taraftarlara çağrıda bulunan Gaziantepspor As Başkanı Bülent Konca, “Bu sezondan itibaren özellikle Gaziantepspor taraftarının ve herkesin şunu iyi bilmesini istiyoruz. Bu işin artık bir dönüşü yok. Bu sezondan itibaren artık bu kart uygulanacak. Bu Passolig’in, Aktif Bank’ın değil bu Gaziantepspor’un bir projesidir. Bu Passolig kartı kulübümüze aynı zamanda gelir olarak gelecek ve biz de bu kartların alımını teşvik etmek için elimizden gelen, mevzuatın el verdiği ölçüde pek çok öncelik ve avantaj sağlayacağız” diye konuştu.

GÜZEL BİR TAKIM KURUYORUZ

Konca ilk etapta 900 bin kart satmayı hedeflediklerini ve 22 milyon lira gelir beklediklerini açıkladı. Konca konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Taraftarlarımızın son günü beklememesini istiyorum çünkü güzel bir takım kuruyoruz, iddialı bir takım kuruyoruz. Daha heyecanlı bir lig bizleri bekliyor. Taraftarların şimdiden kartlarını almalarını ve teslim sürelerinde sıkıntı yaşamamalarını istiyoruz. Dolayısıyla bu kartın Gaziantepliler tarafından sahiplenmesi gerekiyor. Gaziantepspor’a her taraftarın yaptığı harcamalar ile katkıda bulunması gerekiyor. Biz de hedeflerimizi büyüterek, daha büyük transferler yaparak önümüze bakalım.”

TUNA: "BİLET OPERASYONLARI ARTIK ÇOK KOLAY"

Passolig Genel Menajeri Enis Tuna ise, Passolig kartının önemine dikkat çekerek, “Bilet operasyonları artık çok kolay. Mevcut olan bilet operasyonlarının taraftarlar çok rahatlıkla hem passolig.com.tr’den hem de cep telefonlarından rahatlıkla alabilecek bir alt yapının üstüne oturttuk. Vatandaşlarımız aldıkları bileti kullanmayacaklarsa arkadaşlarına sms ile transfer edebilecekleri bir sistem mevcut. Burada eskiden yüzde 10’a varan kulüplerimizin bilet satışlarında ödediği komisyonlar var. Aslında görünmeyen kalem olarak arka tarafta kulüplerimiz buradan da kazanıyorlar çünkü bu tip komisyonlar ortadan kalktı” şeklinde konuştu.

"HEDEF, TRİBÜNLERDEKİ ŞİDDETİ ORTADAN KALDIRMAK"

Passolig kartı ile tribünlerde yaşanan şiddetin ortadan kalkacağına değinen Tuna, “Buradaki temel hedefimiz tribünlerdeki şiddeti ortadan kaldırmak, konforlu, rahat bir ortamda maç seyretme imkanı sağlamak, taraftarlarımızı huzurlu aileleri ile birlikte bu statlarda mutlu bir şekilde ayrılabilecekleri bir senaryo oluşturmaktır” ifadelerinde bulundu. “Orta vadede hedefimiz 900 bin karta hızlıca ulaşmak” diyen Tuna, “Nüfusun 1 milyon 800 bin olduğu Gaziantep’te 900 bin rakamının ulaşılabilir rakam olduğu görülüyor. Herkesin bir ulaşım ihtiyacının olduğu ve ulaşımda kullandığı kartı taraftarlık duygusunu da üstüne ekleyerek bir Passolig kartı çevirmesi durumunda buradaki rakamın aslında hayal değil çok rahatlıkla ulaşılabilecek” açıklamasında bulundu.