Yeni futbol sezonunun başlaması ile birlikte uygulamaya konulan Passolig sistemi önceki oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor – Boluspor karşılaşmasında fiyasko ile sonuçlandı.

Passolig kartını alan ve para yüklemesi yapan yüzlerce taraftar stadyuma giremeden geri dönmek zorunda kaldılar.E-bilet sistemi olan Passolig uygulaması Kamil Ocak Stadyumunda ilk kez uygulandı. Passolig nedeniyle hem taraftarlar hem de görevliler zor anlar yaşadı. Uygulama nedeniyle bir kısım taraftarların içeri giriş süresi uzarken bir kısmının ise hiç giremedi. Bilet ve kombine sisteminde bir kaç saniyede içeri giren taraftarların stada giriş süresi dakikaları buldu.

TARAFTARLAR İSYAN ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ‘u ilk defa bu sezon izlemek isteyen mavi – beyazlı taraftarlar Passolig kartlarını almalarına ve hatta para yüklemelerine rağmen kapılarda kartın sistemi görmemesi nedeniyle özel güvenlik görevlileri ve Passolig görevlileri ile uzun süreli tartışmalar yaşadılar. Maça izlemek adına bütün imkanlarını zorlayan futbol severlerin çabaları sonucu değiştirmeyince Boluspor ile oynanan maçı izlemeden geri dönmek zorunda kaldılar.

MUSTAFA YÜCADAĞ’DA MAĞDUR OLDU

Türk Milli, Gaziantepspor ve Galatasaray’da yıllarca futbol oynayan Mustafa Yücedağ’da Passolig mağdurlarından oldu.Eski milli futbolcu Passolig kartını 2 hafta öncesinden almasına rağmen kapalı A tribününe giderek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını izlemek istedi. Görevlilerin kartına maç için para yüklemesi gerektiği uyarısının ardından gişelere yönelen Yücadağ, belirtilen rakamın üzerinde yüklemesine rağmen yine turnikeyi geçemedi. Bu defa da sistemin kartı görmemesi nedeniyle stadyuma girmesinin söz konusu olamayacağı uyarısını alan eski futbolcu, Almanya’dan gelen ve maça birlikte gitmek isteyen yakınlarıyla maçı izlemeden gitmek zorunda kaldı.Passolig sisteminin çalışmamasına bir anlam veremediğini aktaran Mustafa Yücedağ, “Ben Türk milli futbol takımına yıllarca hizmet ettim. Buna rağmen her vatandaş gibi e biletimi alarak maçı Almanya’dan gelen yakınlarımla ve Gaziantep’te ki dostlarımla birlikte izlemek istedim ama ne yazık ki modern bir uygulama olarak tanıtımı yapılan Passolig sisteminin tamamen ilkel koşularda olduğu ve böyle devam ederse futbol severleri stadyumlardan uzaklaştırılmaktalar, yakında da boş tribüne futbol maçı oynatırlar” diye konuştu.

SİSTEM SORUNU

Kamil Ocak Stadyumu yanında bulunan Passolig stantlarında yüzlerce taraftarlar kuyruklar oluşturarak kartlarına almalarına rağmen turnikelerde ki girişlerde sistemin kartı tanımaması nedeniyle mağdur olurlarken, Passolig görevlileri ise sistemin kartı kısa bir sürede okumadığını aradan en az 3 saat geçmesi gerektiğini açıkladılar. Bir çok taraftar ise hafta içinde Passolig stantlarının kapalı olduğunu günlerce gelmelerine rağmen yetkili birini bulamadıklarını veya bulduklarında ise sistemin çalışmaması nedeniyle sürekli gidip geldiklerini ama maç saatine kadar da almak için uğraş verdiklerini söylediler.

YÖNETİME İSYAN ETTİLER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlar sezonun ilk karşılaşması olan Boluspor maçına Passolig kartlarını almalarına ve para yüklemelerine rağmen stadyuma giremeyen yüzlerce taraftar protokol girişine giderek yönetim aleyhine slogan attılar. Uzun süre yönetimi istifaya davet eden futbol severler daha sonra olaysız bir şekilde ayrıldılar.

SPOR SERVİSİ