Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısının bitiminde söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, belediye başkanlarına rozetlerini çıkarın önerisinde bulundu. Sucu, “Lütfen belediyenin olanaklarını kendi olanaklarınız gibi halka sunmayın” dedi.

İlçeleri, mahalleleri gezdiğinde özellikle taşrada yaşayan vatandaşların çok rahatsız olduklarını gördüğünü belirten Toprak, “Partizanlığın çok hat safhada olduğunu görüyorum. Nasıl derseniz? Bizler büyük şehir meclisi olarak buradan özellikle taşra belediye başkanlarına sesleniyorum; her gelen taşradaki yol, su, kanalizasyon talebine CHP grubu olarak hep destek olduk, yanınızda olduk ama içim sızlayarak bir mahalleye köye şahit oldum özellikle Nizip belediye başkanı ne hikmetse aylardan beri meclisimize katılmıyor burada olsa daha iyi olurdu en azından cevap verirdi. Geçenlerde bazı ilçelere kilit taşı yapıldı. Ak partili vatandaşların evinin önü kilit taşı, CHP’li vatandaşların evinin önü ise tarla şeklinde. Hizmet diyorsunuz, biz belediye başkanları seçimi kazandık bu rozeti çıkaracağız halkın belediye başkanı olacağız diyorsunuz ama ben baktığımda yalnızca Ak Partinin belediye başkanı olmuşsunuz. O zaman bu lafları kullanmayacaksınız. Lütfen belediyenin olanaklarını kendi olanaklarınız gibi halka sunmayın bizim rahatsızlığımız buna bırakın bunu cenaze ayırıyosunuz cenaze CHP’li diye sandalye masa göndermiyorsunuz ben bunlara da şahit oldum. Bu kaynaklar gazi şehrimizin kaynakları kimsenin babasının kaynakları değil. Kamunun kaynaklarını vatandaşa harcayın” dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, böyle bir uygulama yapmadıklarını söyledi.

TOPRAK:PARTİZANLIĞA MÜSAADE ETMEYİZ

Osman Toprak ise, “’Bizim bilgimiz dahilinde, yetkimiz dahilinde hiç bir köy ve mahallede partizanlık edilmesine müsade etmedik, etmeyiz. Ben bir örnek vereceğim Köseler köyü CHP’nin en fazla oy aldığı yerlerden bir tanesidir. Nizip’e bağlı Köseler köyü biz oradaki hem cem evine hem bahçesine hem de o köyün içindeki eksikleri tamamıylen büyük şehir belediyesi olarak ilgilendik. Seçim yaklaştıkça sizin bu tarz çıkışlarınız daha da artacak biz yapmış olduğumuz hizmetlerin, almış olduğumuz kararların arkasındayız.” Mansur YALVAÇ