1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi partilerde hareketlilik başladı. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, il başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara'da olduğunu, toplantıda seçimle ilgili konularında görüşüleceğini söyledi.

CHP İl Başkanı Akif Ekici, adayları belirlemek için genel başkan ve MYK üyelerine ön seçim istediklerini belirttiğini ifade ederken, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, memurlardan ve yönetimden istifaya hazırlananlar olduğunu, ancak şu anda istişarede bulunduklarını söyledi. HDP Gaziantep il Başkanı Mehmet Karayılan da, bugün başlayacak aday adaylığı başvurularının 7 Eylül'e kadar devam edeceğini söyledi.

EKİCİ:ÖN SEÇİM İSTEDİM

Gaziantep olarak ön seçim istediklerini belirten Ekici, Sayın Genel Başkan ve MYK üyeleriyle ön seçimle ilgili konuştum, görüşlerimi belirttim. Ön seçimin sağlıklı olacağını belirttim. Ön seçim istiyoruz dedim" dedi. Ekici, ön seçim istediklerini ancak partinin alacağı karara da saygı duyacaklarını belirtti.

MHP'DE İSTİŞARE ZAMANI

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, erken seçimde milletvekili adayı olmak isteyen memurların, 31 Ağustos'a kadar istifa edeceklerini belirterek, "Biz seçim çalışmalarına başladık. Bir taraftan da aday olmak isteyen gerek memurlardan, gerek yönetimden arkadaşlarımız istişarelere başladılar" dedi.

HDP'DE BAŞVURULAR BAŞLIYOR

HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, seçimler öncesi il ve ilçe seçim koordinasyonu oluşturacaklarını belirtirken, milletvekilliğine aday adaylığı için de başvuruların 28 Ağustos tarihi itibariyle başladığını, 7 Eylül tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Meral KINACILAR