Siyasi partilerin bayramlaşma törenlerine partililer büyük ilgi gösterdi. En kalabalık bayramlaşma yine Ak Parti'de görülürken, onu CHP,MHP ve HDP izledi.

ŞİMŞEK'TEN BAYRAM HEDİYESİ

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında yapılan bayramlaşma törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve partililer katıldı. Partililerle bayramlaşan Mehmet Şimşek çocuklara da oyuncak hediye ederek bayramlarını kutladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ekonomi paketi ile ilgili açıklama yapan Şimşek, "Başbakanımızın açıkladığı paket, hemen her kesime dokunan bir paket. Ekonomiyi daha da canlandıracak, esnafımıza ve bütün toplumumuza güçlü bir şekilde destek çıkan bir paket. İnşallah o da hayırlara vesile olur. Türkiye ekonomisinin yakın coğrafyadaki sıkıntılara ve dünyadaki küresel kriz sonrası artçı şoklara rağmen Allah'a şükürler olsun temelleri sağlam. Türkiye'nin makro ekonomisi sağlam. Bu şekilde sağlam gitmesi için sürekli tedbir alıyor, çabalıyoruz. Reformlara ve ekonomideki gerekli tedbirlere tabi ki devam edeceğiz. Sayın başbakanımızın da açıkladığı, özelikle doğu ve güneydoğuya yönelik olarak ikinci bir paket çalışması yapılıyor. O da Allah'ın izniyle bir iki hafta içerisinde sonuçlandırılır. Kamuoyuyla da paylaşılır" şeklinde konuştu.

Dış politikada dostlukların pekiştirilmesi konusunda girişimlerin arttırıldığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bu coğrafya istikrarı, huzuru, refahı hak ediyor. Onun için dostlukların pekiştirilmesi gerekiyor" dedi.

MHP'DE ÖZDAĞ KATILMADI

MHP'de bayramlaşma bayramın ikinci günü parti binasında yapıldı. MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın katılmadığı bayramlaşma törenine, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, eski Milletvekillerinden Tolga Orhan ve Mehmet Ay da katıldı. Bayramlaşma törenine partililer yine ilgi gösterdi.

CHP'DE KALABALIK BAYRAMLAŞMA
CHP'de bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü il binasında yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici yurt dışında olduğu için katılamazken, Mehmet Gökdağ ise hazır bulundu.
HDP'LİLER İKİNCİ GÜN BAYRAMLAŞTI
HDP'de de bayramlaşma bayramın ikinci günü il binasında yapıldı. HABER MERKEZİ/İHA