Parkomat alanları için belirlenen yeni fiyat tarifesi yürürlüğe girdi. Saatlik park ücreti, yüzde 66'lık bir zamla 1,5 TL'den 2,5 TL'ye çıkarıldı. Zamlara gerekçe olarak asgari ücretteki artışa mukabil personel giderlerinin artması gösterildi.


Gaziantep'te parkomat işletmeciliği yapan özel şirket, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçede, asgari ücrete gelen zam ile birlikte personel giderinin arttığını beyan etti. 2011 yılından beri de aynı fiyat tarifesinin uygulandığını bildiren şirket, Gazi-Ulaş şirketi ile yaptıkları kira sözleşmesindeki zamdan dolayı da zarara uğradığını iddia etti. Bunun üzerine şubat ayının başında alınan encümen kararı ile yapılacak fiyat artışını onayladı. Buna göre, bir aracın saatlik park ücreti 1,5 TL'den 2,5 TL'ye yükseldi. Bu duruma en büyük tepkiyi ise araç sahibi vatandaşlar gösterdi.

KEŞMEKEŞİ ARTIRACAK

Daha önce de yürürlükten kaldırılması için dava açılan parkomat uygulamasının yanlışlığına dikkat çeken Yunus Ali Nahırcı, “Bu araç sahiplerini zor durumda bırakacak bir uygulama. Zamdan sonra bazı vatandaşların parkomata dahil olmayan alternatif yerlere aracını park etmeye çalıştığını gördüm. Bu trafikteki keşmekeşi daha da artıracaktır.” dedi.

SIKINTIYI VATANDAŞ ÇEKECEK

Rıfat Koyuncu isimli vatandaş ise “Gaziantep zaten trafiğin yoğun olduğu bir şehir. Buna bir de insanların araçlarını park etmek için sarf ettiği eforu ekleyeceğiz. İş içinden çıkılmaz bir hal alacak. Parkomat uygulamasına çözüm bulunacağı yerde şimdi bir de maddi külfet eklendi. Bunu da her zamanki gibi vatandaşlar çekecek.” diye konuştu. CHA